5b, Veckoinformation 2020-03-27

Åh, så härligt fina vårdagar vi har haft i slutet av denna vecka. Hoppas verkligen att det håller i sig nu. Dessutom hoppas vi verkligen att alla får hålla sig friska. Dessvärre har det under några veckor varit många frånvarande. För elever, som varit sjuka, finns det uppgifter på teams. Lättast kommer de till teams via www.almhult.se/link . Där loggar de in på Office365. Deras användarnamn är mailadressen och lösenordet är samma lösenord, som de använder när de loggar in på skolan.

Under veckan har vi testat på distansundervisning. Det har varit både genomgångar, göra uppgifter tillsammans samt även diskussionsuppgifter. På bilden ser vi några av eleverna som har boksamtal med någon via Teams.
Igår fick vi besked om att det var nya kostrutiner. Alla elever i 4–6 skulle serveras mat i portionsförpackningar och äta lunchen i klassrummet. Det upplevdes av många som helt okej.
Efter gårdagens utvärdering kom de fram till att två klasser, i 4–6, skulle få äta i matsalen, medan övriga fortsätter med portionsförpackningar och lunch i klassrummet. Detta fortsätter även nästa vecka.
Efter påsklovet kommer vi att prova att alternera mellan klasserna, så att två andra klasser blir serverade i matsalen och de övriga i sina klassrum. Mer information om detta finns på bloggens första sida.

En annan ny rutin, som vi har börjat med, är att spreja av och torka våra bänkar och stolar varje dag. Även elevernas datorer och skärmar kommer att torkas av efter användning.

Idag har vi påbörjat ett nytt kapitel i matteboken. Detta kapitel handlar om mätning av storheter. Vi har idag gått igenom nya begrepp och även mall för omvandling mellan storheters enheter. Se måldokumentet på bloggen.

Även nästa vecka kommer jag, dagligen, att lägga ut information på teams, för de elever som är frånvarande. Det kommer att vara uppgifter om vad vi har arbetat med i skolan, så att de som är hemma under en längre tid har möjlighet att jobba med en del av de uppgifterna. Känner man att man har ork och kraft att medverka digital får man gärna höra av sig, så kan vi bestämma tider för detta.

Läxor till vecka 14

Måndag 30/3               Idrott
Eng (läxa från v. 13, på studentlitteratur)
Tisdag 31/3
Onsdag 1/4                    Läxhjälp
Torsdag 2/4                  Idrott
Fröken Europa, kap 4–7 + frågor på Teams
Fredag 3/4                     Ev. Kemiprov

Planerade aktiviteter
3 april                                 Ev. Kemiprov
Vecka 15                             Påsklov
14 april                               Studiedag
15 april                               Läxa: Ma-begreppen kap 3
20 april                              Studiebesök, Älmhults kyrka
22 maj                                Lovdag
12 juni                                Skolavslutning

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *