5b, Veckoinfo 2020-04-17

Hoppas att ni haft en härlig påsk och att ni även fått njuta av det underbara vårvädret. Ledigheten var välbehövlig och nu har flera kommit tillbaka från sin frånvaro.

Under veckan har vi fortsatt äta vår lunch i klassrummet. Vi börjar bli riktigt duktiga på att tvätta av våra arbetsplatser, både före och efter lunch samt att tvätta våra händer. Matsedeln för nästa vecka ligger på bloggens första sida. Detta då det inte serveras samma måltid i klassrummet, som i matsalen.

Denna vecka har vi fortsatt arbetet med att skriva förklarande faktatexter. Nästa vecka ska vi samla in fakta och slutföra skrivandet.
Utöver detta har vi även jobbat med gestaltande kortskrivning av en karaktär. Övning ger färdighet och det märks att vi har jobbat extra med kortskrivning på fredagarna.

På matten fortsätter vi att arbeta med att omvandla. Vi har jobbat en hel del med omvandlingslarven och vi börjar bli riktigt duktiga på den. En elev sa till mig ”när vi jobbade med denna i 4:an fattade jag ingenting, men nu så tycker jag den är kanonbra”. Be gärna ditt barn förklara omvandlingslarven för er hemma. När vi använder denna har vi använt oss av enheterna meter och gram. Till detta har vi haft prefixen kilo, hekto, deka, deci, centi och milli. Prefixen deka är ingen vi använder i Sverige, inte heller enheterna hektometer, hektoliter, decigram och centigram. Dessa behöver eleverna inte lära sig, utan ses som extra utmaning.

På grund av rådande läge är studiebesöket i Älmhults kyrkan inställt. De kommer att erbjuda ett nytt tillfälle längre fram i tiden. Vi väntar med spänning på denna inbjudan.

Nästa vecka är det äntligen dags för eleverna att få den språkvalsinformation som tidigare blev inställd. Detta sker på onsdag eftermiddag. Språkvalslärarna kommer att gå runt i klasserna och presentera sina språk. Därefter har man ca en vecka på sig att fylla i valblanketten och lämna den till mentor. På onsdagen är det spanska, franska och tyska som presenteras. Dessutom kommer även alternativet svens/engelska finnas. Det är främst för de elever som inte når målen i svenska och/eller engelska, för att de ska få förstärkning i svenska/engelska. Detta ämne kommer att presenteras för eleverna på fredag.
Tänk på att det är ett önskemål om språk, fyll även gärna i ett andrahandsval.

Dessvärre kommer jag inte att vara här på onsdagen. Det är åter dags för ett nytt besök på sjukhuset med min son, för en ny kontroll av hans lungor. Klassen kommer att ha Carina Olsson som vikarie.

Kom ihåg att det nu är idrott utomhus! Kläder efter väder.

Läxor till vecka 17

Måndag 20/4             Idrott – utomhus
Tisdag 21/4               
Onsdag 22/4              Språkvalsinfo (tyska, franska, spanska)
Läxhjälp
Torsdag 23/4             Idrott – utomhus
Svenska – Fröken Europa. Uppgiften ligger på Teams
Engelska – läsa, lyssna och översätt ch 17, Tom Saywer
Fredag 24/4

Planerade aktiviteter
22 april                       Språkvalsinfo
27 april                       Trollflöjten
30 april                       Sista dagen för att lämna språkvalsblanketten
5 maj                          Matteprov, kapitel 3
22 maj                        Lovdag
12 juni                        Skolavslutning

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *