5c, veckobrev 20200424

Nästa vecka och även v 19 kommer vi återigen att äta i matsalen och matsedeln för den maten finns som vanligt på kommunens hemsida, Matsedel v 18. Vi kommer sedan att äta i klassrummet v 20-23 för att på nytt äta i matsalen sista skolveckan.

Den här veckan har klassen påbörjat ett nytt arbetsområde i NO/teknik. De kommer att arbeta med hållfasthet och teknik i rörelse resten av den här terminen, se nytt måldokument. Arbetsområdet introducerades genom att eleverna i grupp fick i uppgift att konstruera ett så högt torn som möjligt med hjälp av tre tidningssidor och en meter tejp. De hade 15 minuter på sig. Det var inte helt lätt att få det tillräckligt stabilt men flera grupper lyckades nästan mot alla odds få till ett väldigt högt torn som faktiskt stod kvar en längre stund.

På måndag nästa vecka har vi fått möjligheten att se operan Trollflöjten streamad i våra klassrum. Det är en omarbetad version som riktar sig till elevernas åldersgrupp och föreställningen varar ca 45 min. Vi kommer innan vi ser föreställningen  förbereda oss genom att prata lite om vad opera är för konstform och vad Trollflöjten handlar om.

Inför språkvalet i åk 6 har eleverna i veckan fått bekanta sig med språken tyska, fransk, spanska och svensk/engelska. Alla har fått hem en valblankett som ska vara inlämnad senast på torsdag 30 april.

Nästa veckas läxa i engelska handlar om adjektiv och dess böjning. De har fått ett papper, för de som vill träna sin läxa under helgen. Viktigt är att de har med sig stencilen på tisdag och onsdag, eftersom de kommer att jobba med adjektiv nästa vecka.

Download (PDF, 316KB)

Download (PDF, 237KB)


Läxor mm till vecka 18
Måndag 27/4
Idrott
Komplettering test om enhetsomvandling vikt, volym, längd
Streamad föreställning Trollflöjten

Tisdag 28/4


Onsdag 29/4
No: Faktatext ska vara klar och lämnas in
Läxhjälp

Torsdag 30/4
Idrott
Ma: Prov kap 3
Eng: Adjektivpapper
Sista dagen att lämna in språkvalsblankett

Fredag 1/5
Lovdag

Planerade aktiviteter
27 april                            Trollflöjten
30 april                            Matteprov kap 3
30 april                            Senast lämna in språkvalsblankett
22 maj                              Lovdag
12 juni                             Skolavslutning

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *