5a, veckobrev 200515

Fler bakverk har testats under veckan. Den här gången var det chokladbollar med ingefära och morotsscones. Tusen tack för era bidrag till receptutmaningen av grönsaksmålet!

Den här veckan har vi fortsatt att bygga olika saker i tekniken. Vi har nu börjat tillverka saker med rörliga delar t ex ett ansikte med ögon som rör sig och en sprattelgubbe.

I matte jobbar vi nu med att beräkna area av rektanglar och parallellogram. Vi har även provat att skriva tal i potensform.  Jag har precis rättat färdigt matteprovet från förra veckan men inte hunnit dela ut dem till eleverna. De får dem nästa vecka. Det gick bra, trots att området var så svårt och många frågor på provet var väldigt kluriga. Bra jobbat klassen!

I svenska fortsätter vi med ordklasserna och håller nu på att arbeta med verb. Därefter kommer vi gå in på adjektiv. Klassen har ny läxa till onsdag nästa vecka. Då vill jag att de ska veta vad ett verb är, kunna ge exempel på verb, kunna säga verbet i olika tempus, samt känna till begreppen infinitiv, presens, preteritum, supinum.

Terminen börjar närma sig sitt slut. Skolavslutning blir fredagen den 12 juni och eleverna går i skolan kl. 8 – 11. Bussarna kommer att gå hem kl. 11.10. Denna dag serveras endast lunch till de elever som är inskrivna och kommer att vara på fritids. Under rådande omständigheter har det beslutats att den vanliga avslutningen i idrottshallen uteblir, istället kommer vi att vara tillsammans i klassen.


Läxor mm vecka 21

Måndag 18/5 Idrott ute
Läxhjälp
Tisdag 19/5
Onsdag 20/5 Idrott ute

Sv – verb

Torsdag 21/5 Kristi Himmelsfärdsdag
Fredag 22/5 Lovdag

Planerade aktiviteter

19 maj Utv samtal
22 maj Lovdag
25 maj Utv samtal
12 juni Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *