5a, veckobrev 200529

Den här veckan har vi börjat bygga våra bilar i tekniken och eleverna är väldigt aktiva och försöker lösa olika problem som uppstår. Vi fortsätter under nästa vecka och kommer att testa bilarna sista veckan. Det blir priser i flera olika kategorier som design, funktion, kreativitet, flopp etc.

Vi har snart jobbat färdigt med sista kapitlet i matteboken “Area, likformighet och skala” och kommer att repetera under veckan som kommer, för att avsluta med ett matteprov på fredag.

I svenska har vi arbetat vidare med ordklasserna prepositioner, pronomen, räkneord och interjektioner. Eleverna har läxa till torsdag nästa vecka. Vi har även repeterat substantiv, adjektiv och verb.

I onsdags var vi och lånade sommarlovsböcker på biblioteket. Om man inte hittade fem böcker då, så går det bra att gå till biblioteket igen vid något tillfälle under den kommande veckan eller att låna på huvudbiblioteket. Det går också bra att läsa någon bok man har hemma redan. Eleverna har fått ett läsbingo att fylla i, vilket är frivilligt. Om man fyller i minst fem rutor (en rad) och lämnar in lappen till mig i augusti, så är man med i en utlottning. Jag vill precis som förra året att man går in på jagharläst.se och skriver en recension om varje sommarlovsbok. Eleverna har fått ett bokmärke med instruktioner samt min mailadress. Det är bra om man försöker hålla läsningen aktuell över hela sommaren, för att inte tappa läshastighet och läsförståelse inför nästa läsår.

Läxor mm till vecka 23

Måndag 1/6 Idrott ute (se separat info om ombyte)
Läxhjälp
Tisdag 2/6
Onsdag 3/6 Idrott ute
Torsdag 4/6 Sv – pronomen, prepositioner, räkneord, interjektioner
Fredag 5/6 Ma- prov kap 4Eng – phrases from Robin Hood (extra paper)

Planerade aktiviteter

5 juni Matteprov kap 4
12 juni Skolavslutning
Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *