Sommarhälsning 5c

 De sista skolveckorna har varit intensiva när det gäller skolarbetet, men vi har också sammanfattat läsåret och haft lite andra aktiviteter.

Nu närmar sig skolavslutningen och det är dags att summera detta roliga och utvecklande läsår tillsammans. Klassen består av fantastiska barn som skänker mig mycket glädje, positiva förväntningar och utmaningar. Jag känner mig stolt över att få vara med och leda den utvecklingen tillsammans med övriga undervisande lärare i klassen.

Det känns som om vi nyss startade upp i augusti och så är det redan dags att ta sommarlov. Om jag tittar i backspegeln blir jag imponerad över hur mycket vi har hunnit med. Ett av de roligaste minnena är att vi kom vidare i Vi i femman och de tävlingskvällar vi hade på Radio Kronoberg. Vilken stämning vi hade både i bussen och i studion och framför allt, vilken kunskap eleverna visade upp!

Nästa läsår erbjuder många utmaningar som nya skolämnen som hemkunskap med lärare Albin Pålsson, moderna språk samt betyg och nationella prov. Jag har inte hört något annat än att alla har fått det språk de önskade i första hand. Vad vi vet i dagsläget kommer de undervisande lärare klassen har idag, fortsätta även nästa läsår.

 När det gäller ledighet beviljas det endast undantagsvis de dagar det är nationella prov och för er som planerar att resa nästa läsår, kommer provdatumen redan nu. De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare.

Hösttermin
V. 45–50 Muntligt sv/ma/eng

Vårtermin
Tisdag 9 februari – svenska
Torsdag 11 februari – svenska
Tisdag 23 mars – engelska
Torsdag 25 mars – engelska
Måndag 26 april – matematik
Onsdag 28 april – matematik

Under vårterminen har Katarina Gunhammar varit i klassen som resursperson för en elev och hon kommer fortsätta med detta även nästa läsår, vilket jag är glad för. Katarina vill också önska elever och föräldrar en trevlig sommar och tacka för en rolig termin tillsammans!

Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren, har vi pushat barnen att låna fem sommarlovsböcker. Jag vill att eleverna går in på webbsidan Jag har läst och fyller i ett formulär för varje bok de läser. Jag som lärare kommer då att få ett vykort skickat till mig under sommaren för varje bok någon i klassen har läst, vilket jag tycker skulle vara jättetrevligt! Vi kan sedan använda de ifyllda vykorten som redogörelse för böckerna och lämna till bibliotekarien efter sommarlovet, istället för att fylla i den vanliga listan om sommarlovsböcker. Mer info till er föräldrar om den här sidan och om vikten av att hålla igång läsningen hittar ni här: Jag har läst – föräldrainfo
J
ag hoppas på många vykort!  (Min mailadress; anette.nilsson2@almhult.se)

 

Download (DOCX, 226KB)

Jag har på begäran också delat ut ett läsbingo som de elever som vill kan kryssa i och jag kommer sedan vid skolstarten lotta en vinnare av de som kryssat samtliga rutor.

På bloggens förstasida är tiderna för nästa läsår publicerade för er som är intresserade http://kloxhult46.vibloggar.nu/ .

Idag känns det långt till skolstarten i augusti men jag vill ändå passa på att önska er alla välkomna tillbaka till skolan och klass 6c den 19 augusti kl 8.00 i samma klassrum som i år.

Avslutningsvis vill jag önska Er alla en riktigt härlig sommar och tacka för ett mycket gott samarbete!

Anette

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *