6c Uppstartsinformation

Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Onsdagen den 19 augusti kl 8.00 ser vi fram emot att träffa er alla SEXOR i vårt klassrum där vi startar upp dagen tillsammans. Efter första passet kommer vi att ha lektionstid enligt schemat. Dagen slutar 15.20.

Nytt för detta läsår är Skolans val på tisdagar. Detta är en satsning som skolan gör för att ge alla elever möjlighet till läxläsning alternativt fördjupning under skoltid tillsammans med legitimerad lärare. Passet börjar med en studiedel, därefter äter eleverna lunch tillsammans med läraren för att sedan gemensamt återgå till passets sista del.

En annan nyhet på schemat är Pulspasset. Eleverna ska komma ombytta till skolan och efter träningen byter eleverna om och går direkt till följande mattelektion.

I år kommer eleverna även att läsa Hem- och konsumentkunskap i halvklass varannan vecka. Albin Pålsson, undervisande lärare, önskar att ni tar del av ämnets syfte och innehåll via http://vadblirdetformat.vibloggar.nu/ . Där kommer han kontinuerligt publicera recept, lektionsinnehåll, filmer etc. Den grupp som inte har hkk har istället no i halvklass.

Download (DOCX, 15KB)

På fredagar är det språkval och alla elever har fått det språk de valde i första hand. Klassen är indelad i flera olika grupper och läser språken ihop med övriga sexor på Klöxhult och Montessori. Språkvalstiderna är uppdelade i två pass, vilket medför att eleverna på fredagar läser matte i halvklass den tid de inte har språk.

Download (DOCX, 16KB)

Undervisande lärare:
Bild: Fanny Nilsson
Elevens val: Anette Nilsson
Engelska: Karin Folkesson/Kamar Schikhabdo
Hem- och Konsumentkunskap: Albin Pålsson
Idrott och Hälsa: Mikael Åkesson
Matematik: Anette Nilsson
Mentorstid: Anette Nilsson
Moderna språk, franska: Ghiwa Kazan
Moderna språk, spanska: Norma Cutbill
Moderna språk, tyska: Margareta Eklund
Musik: Nathanael Crona
Naturorienterande ämne: Cecilia Winlund
Puls: Robin Svensson
Slöjd, textil: Annica Bengtsson
Slöjd, trä- och metall: Christian Nektman
Samhällsorienterande ämne: Anette Nilsson
Skolans val: Karin Folkesson
Svenska: Anette Nilsson
Språkval svenska/engelska: Fanny Nilsson
Teknik: Cecilia Winlund

När det gäller övriga gruppindelningar är bild/musikgrupperna nya, men slöjdgrupperna samma som tidigare. Se nedan.

Download (DOCX, 15KB)

Download (DOCX, 15KB)

Ett preliminärt schema är klart och gäller de två första skolveckorna. Därefter kan justeringar göras. Vi äter lunch cirka kl 12 varje dag så det kan vara bra att ta med sig frukt/macka till förmiddagsrasten. Alla luncher serveras åter i matsalen. Se schema nedan:

Download (PDF, 14KB)

För läsårstider och datum för de nationella proven, se tidigare publicerat inlägg http://kloxhult46.vibloggar.nu/2020/05/15/lasarstider-2020-2021/.  Vi vill också påminna om att under de veckor det är nationella prov BEVILJAS INGEN LEDIGHET. Veckan innan de olika proven görs förberedelser för att ge eleverna så bra förutsättningar som möjligt att lyckas på proven. Därför är ledighet under dessa veckor inte att rekommendera.

Som vanligt får eleverna med sig ett personblad hem som ska fyllas i och lämnas tillbaka snarast.

Höstens föräldramöte kommer på grund av rådande omständigheter hållas på ett annorlunda sätt än vanligt. Vi återkommer med mer information framöver.

Om ert barn är sjukt måste det varje dag sjukanmälas på telefonnummer 0476-184281 senast kl 7.45. Ett sms skickas till vårdnadshavare som ett tecken att anmälan registrerats. Är en elev borta och inte har beviljats ledighet och inte är sjukanmält kommer vi att som extra säkerhet samma dag kontakta hemmet.

Önskar ni kontakt vill jag att ni i första hand skickar mail till anette.nilsson2@almhult.se alternativt ringer expedition 0476-55340 eller arbetsrum 0733-184519.  Vissa saker är lättare att ta per telefon, skriv då ett mail så ringer jag upp.

Mvh

Anette

Det här inlägget postades i 6c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *