6a, veckobrev 200911

Idag har personal från fritidsgården Fenix varit och hälsat på oss. De berättade lite om vad man kan göra på fritidsgården, vilka olika aktiviteter de anordnar, vilka tider de har öppet och vilka regler som gäller. Nytt för i år är att de har öppet för endast tjejer på måndagar (för alla tjejer från 8 – 99 år) övriga dagar är alla i åk 6-9 välkomna, men tjejer är välkomna en halvtimme före ordinarie öppettid. Detta gör man för att locka fler tjejer till fritidsgården. Se bloggens första sida för info om öppettider.

onsdag eftermiddag nästa vecka kommer vi att ge oss ut på ett litet äventyr. Genom Kultur och Fritid har vi fått möjlighet att delta i en workshop i samverkan med konstnären Caroline Mårtensson. Syftet med workshopen är att ge eleverna möjlighet att lära känna andra sidor av en plats genom tvärvetenskapligt och konstnärligt undersökande. Eleverna kommer att få ta del av kunskap om området runt Södra Möckeln för att därefter under handledning omsätta intrycken till någon form av konstnärlig gestaltning.

Vi kommer att möta upp konstnären vid Ikea Museum kl 13.00 och för att sedan gemensamt ta oss till fots ut mot Bökhult. Eleverna kan antingen gå eller cykla till muséet efter att vi har ätit lunch den dagen.

Eftersom vi kommer att stanna till på vägen ut till Bökhult och göra vissa uppgifter och även gå på lite mindre stigar kan vi ej ha cyklarna med oss dit utan dessa måste i så fall lämnas kvar vid mueéet. Eftermiddagen avslutas ute i Bökhult kl 15.30. Eleverna får alltså ta sig hem alternativt tillbaka till Ikea Museum eller skolan igen till fots efter avslutad dag. Jag behöver därför veta vilka elever som ska åka buss hem denna dag, så att vi kan ordna att dessa kommer tillbaka till skolan lite tidigare och hinner med sin buss. Går det att ordna hemfärden på något annat sätt denna eftermiddag t ex skjuts med en förälder hem så är vi väldigt tacksamma för all hjälp. Nathanael Crona och jag (Cissi) kommer att vara med under hela eftermiddagen.

Eleverna får gärna ha med sina mobiler denna dag, eftersom de kan användas i workshopen. Tänk också på att ha oömma kläder och bra skor. De som vill får gärna ta med sig en fika till eftermiddagen.

torsdag är det dags för skoljoggen. Här kommer information från idrottslärarna kring årets arrangemang.

Hej! Nästa vecka under tisdagen (15/9) och torsdagen (17/9) kommer det vara skoljoggen på skolan i ett uppdelat format.

Vi har valt att dela upp startfältet detta år för att förhindra packade löpspår och omklädningsrum och loppet kommer vara följande tider:

Tisdag: 15/9

08:10 Växthuset F-2 + Karlavagnen

09:10 Himlavalvet F-2

10:00 Arken F-2

12:10 Monte F-3

Torsdag 17/9

08:10 3A/3B/3C

09:10 4A/4B/4C + Monte 4/5

10:10 5A/5B/5C + Monte 6

11:00 6A/6B/6C

 

Vi vill att eleverna duschar och byter om efter skoljoggen men ser gärna att samtliga elever kommer ombytta för att springa när dom kommer till skolan den dagen de ska springa! Detta för att undvika stora elevgrupper i omklädningsrummen samtidigt.

Som vanligt springer vi inte skoljoggen som en tävling utan för ett gott ändamål! Detta året är det Clowner utan gränser som stöds och mer finns att läsa på denna länken: https://skolidrott.se/skoljoggen/for-springslanten/

Det går att skänka en slant till detta ändamål genom att swisha valfritt belopp till nummer:           123-9011263

Vi kommer tyvärr inte kunna erbjuda eleverna saft det här året. Men vill man får man gärna ta med sig en flaska saft själv att ha efter skoljoggen!

Med vänlig hälsning Robin och Mikael

Läxor mm vecka 38

Måndag 14/9 Sv – muntlig redovisning av bok och författare (halvklass)
Tisdag 15/9 Sv – muntlig redovisning av bok och författare (halvklass)

No – gör klart arbetsblad (frågor till s 14-15)

Onsdag 16/9 Pulspass

Utflykt ”Upptäcktsresa med ekologisk läskunnighet som konstnärlig metod” kl 13.00-15.30 (Dagen avslutas i Bökhult kl 15.30)

Tänk på kläder efter väder, bra skor, ta med fika, mobiltelefon

 

Torsdag 17/9 Skoljoggen, start kl 11.00 – kom ombytt till skolan.

So-prov ”Lag och rätt”

Hkk-inlämningsuppgift (jämn vecka)

Fredag 18/9 Idrott

Språkval – tyska (se nedan), spanska – (se nedan), franska – glosor

Ma – gör klart arbetsschemat för vecka 37 + kopieringsunderlag 8a/8b (minst en av sidorna)

 

Planerade aktiviteter

16 september Upptäcktsresa med ekologisk läskunnighet som konstnärlig metod, Södra Möckeln – Oömma kläder, bra skor, fika, mobil
17 september SO-prov ”Lag och rätt”
17 september Skoljoggen,  start 11.00
21 september No-prov ”Universum”
22 september Ma-prov kap 1 ”De fyra räknesätten”
23 september Studiedag
24 september Simning på em
Vecka 41 Eng-prov ”Chapter 1-4”
Vecka 43 SO-prov ”Frihetstiden”

 

Läxa i tyska

Läxa i tyska till fredag 18/9 är uttryck i dialogen till stycket 2.

  • Hallo! = Hej!
  • Ich bin Laura! = Jag heter Laura!
  • Ich komme aus Deutschland = Jag kommer från Tyskland
  • Ich bin zwölf. Wie alt bist du? = Jag är tolv. Hur gammal är du?Uttal: (Vi alt bist do?)
  • Ich bin dreizehn und ich komme aus Schweden = Jag är tretton och jag kommer från Sverige.
  • Bis morgen! = Vi ses i morgon!
  • Tschüs! = Hej då!

 

Läxa i spanska

Glosor från 0 till 12, du ska kunna skriva och uttala dem! För dem som var borta (många) kan hitta de på sidan 65 i text boken!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i 6a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *