6a, veckobrev 210129

Jag påminner igen om att ni vårdnadshavare gärna får gå in och svara på enkäten från Skolinspektionen om ni inte redan gjort det. Senaste datum att fylla i enkäten är den 1 mars. http://kloxhult46.vibloggar.nu/2021/01/20/enkat-till-vardnadshavare/

Vi avslutade kapitlet ”tid” idag och nästa vecka påbörjar vi ett nytt kapitel. Vi går nu tillbaka till 6A-boken och kommer att arbeta med kapitlet ”Problemlösning” (se nytt måldokument).

Nästa vecka är det även dags att avsluta arbetsområdet ”Ämnen runt omkring oss” i kemi. Eleverna har idag fått en sammanställning av kapitlet som kan vara till hjälp när de ska repetera inför provet. Det som är skrivet i fetstil är vad som krävs för att nå E-nivå. För några elever har jag plockat ut endast E-kriterierna på ett separat papper så att det blir mindre rörigt. Båda varianterna av sammanställningar finns även på teams för de som var frånvarande idag. Där ligger även en bedömningsmatris där man kan se vilka kunskaper som krävs för de olika betygsnivåerna.

Linnéskolan har gjort en informationsfilm till vårdnadshavare inför övergången till åk 7, eftersom inget föräldramöte kan hållas i år. Länken till filmen hittar ni i informationsbrevet http://kloxhult46.vibloggar.nu/2021/01/28/information-fran-linneskolan-infor-ak-7/

Läxor mm vecka 5

Måndag 1/2  
Tisdag 2/2 Ke-prov ”Ämnen runt omkring oss”
Onsdag 3/2 Pulspass
Torsdag 4/2 Idrott (dusch efter lektionen)
Hkk- uppgift (inlämning 18/4)
Fredag 5/2 Idrott (dusch efter lektionen)

Språkval:
Spanska –siffror från 10 till 20. Eleverna ska kunna skriva dem. Facit är på sidan 65 i textboken.
Tyska – fraser (se nedan)
Franska – uppg 5 sidan 61

Läxa i tyska till vecka 5:

Sie liebt Mäuse (Uttal: si libt måjse)             = Den älskar möss    (den /det heter sie när det handlar om die-ord, t ex die Katze)

Es springt gern                                           = Den hoppar gärna. (den /det heter es när det handlar om das-ord, t ex das Kaninchen)

Er bellt                                                       = Den skäller. (den /det heter er när det handlar om der-ord, t ex der Hund)

Läsa /lära  den rosa rutan på sidan 45 i läroboken om den /det = sie, es, er

Planerade aktiviteter

   
2 februari Kemi-prov ”Ämnen runt omkring oss”
Vecka 8 Sportlov
3 mars Sv-prov, skriftlig förmåga, berättande text
9 mars Elevråd
Vecka 13 Påsklov
6 april Studiedag
18 april Inlämning hkk-arbete (uppgifter på teams alt. stencil)

 

Det här inlägget postades i 6a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 6a, veckobrev 210129

  1. Robert Peterssoon skriver:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *