6c, redovisning geografi

I förra veckan avslutades arbetsområdet Jorden formar och formas i 6c med att eleverna redovisade sina grupparbeten de jobbat med några lektioner. Eleverna har fått välja om de ville redovisa via pod, film, Powerpoint eller affisch och de åtta grupperna visade prov på samtliga sätt.  Maja A, Zelma, Isac och Maja N har fördjupat sig i jordens klimat och natur och presenterade sin fakta med hjälp av filmen nedan.

Maja B, Irma och Raghad hade gjort en Powerpoint om Marken vi lever av och där lärde vi oss bland annat att cirka 10 miljoner människor varje år dör på grund av svält.

Alma, Aleah och Tova har inriktat sig på världens industrier.

Agnes, Meja och Thea har bland annat  lärt sig vad en resurs är, vilka som är de viktigaste resursen och varför det är viktigt att hushålla med dem.

Svante W, Tom och Vicente har fördjupat sig i världens sötvatten och till exempel varför det blir brist på sötvatten och vad det leder till.

Mojje, Svante T och Vilhelm har tagit reda på fakta om världens befolkning och förklarade bland annat vad en befolkningspyramid visar.

Hugo, Alexander, Kimi och Eyvind har tagit reda på vad som är typiskt för naturområdena öken och polarområden samt olika naturkatastrofer.

Det här inlägget postades i 6c veckobrev, SO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *