4c, Veckans info 2021-09-03

Förkylningar har gjort att några varit tvungna att vara hemma från skolan i veckan och jag vill därför påminna om att sjukanmälan till skolan görs via IST Administration och för er som har barn på fritids görs anmälan även via IST Lämna Hämta-appen. Tyvärr har IST haft en del problem den senaste tiden. Om tjänsten inte fungerar när ni ska sjukanmäla är det viktigt att ni istället meddelar vår expedition på tel nr 0476 – 553 40. Viktigt är också att ni anmäler varje dag ert barn är sjuk.

Skolsköterskan har skickat med ett brev hem till er vårdnadshavare inför hälsosamtalen. Brevet ligger i elevernas läxmappar. Fyll i formuläret och skicka med kuvertet tillbaka till skolan snarast.

Till tisdag nästa vecka har klassen fått sin första läsläxa. De ska läsa s 30 – 57 i Syltmackor & Oturslivet och också göra några uppgifter kopplade till det de läst. Uppgifterna ska göras i läsloggen där frågorna är inklistrade. Jag har läst s7 – 29 högt här i skolan. De elever som varit borta har tyvärr inte hört detta utan får läsa även det på egen hand. Det är mycket viktigt att läsläxan och frågorna görs till rätt dag, eftersom eleverna i skolan ska sitta i grupper och diskutera texten tillsammans. Samarbetet bygger på att alla bidrar med någon del. Läsläxorna kommer tills vidare att vara till tisdagar och då är det viktigt att alla har med sin bok och sin läslogg till skolan. Mål till bokläsningen hittar ni här:

Download (DOCX, 48KB)

I veckan har vi börjat arbeta i den nya matteboken Favorit Matematik 4a och tränat på hur vi ska skriva våra svar i ett räknehäfte vid sidan om istället för direkt i boken. Första kapitlet handlar om de fyra räknesätten och prioriteringsregeln. Målen för området hittar ni här:

Download (DOCX, 42KB)

Till nästa vecka har eleverna fått i läxa att fortsätta träna multiplikationstabellerna 2, 4 och 8 samt att träna på additionsuppställningar.

Både matteboken och engelskaboken finns även digitalt på www.studentlitteratur.se Bläddra ner en bit på sidan och klicka på ”min bokylla”. Vi har idag klistrat in en lapp med elevernas användarnamn och lösenord i läxmappen. I den digitala matteboken finns alla mattebokens sidor, filmade genomgångar, begreppsträning, extra övningar mm. I den digitala delen av engelskaboken finns alla texter inlästa så att man kan lyssna på dem samtidigt som man ser texten framför sig samt massor av övningar på ord, fraser, grammatik mm. För de som är sjuka men ändå orkar arbeta lite hemma kan det vara bra att veta att man alltid kan komma åt dessa två böcker hemifrån.

I veckan har jag anmält klassen till att delta i Maker tour – Mot nya höjder som är ett undervisningskoncept för att öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vi kommer mestadels under elevens val jobba med inspirerande och kluriga utmaningar som skapar nyfikenhet, kreativitet och glädje. Vi kommer också att tillbringa en heldag på IKEA Museum där vi efter en guidad rundtur i museet får testa på rollen som möbeldesigner och längre fram bär det av till Vetenskapshuset i Markaryd. På tisdag börjar vi jobba med den första utmaningen och till det behövs det 1-liters mjölk-, fil- eller yoggikartonger och jag har bett eleverna att ta med varsin till på måndag

Under v.38 kommer årskurs F-4 på skolan i undervisningen prata extra mycket om känslor och kroppen med hjälp av ett material som heter Stopp! Min kropp! Nedan finns ett informationsbrev från skolans kurator och rektorer angående detta.

Download (PDF, 95KB)

Läxor mm till v 36:
Måndag 6/9
:
Ta med mjölkkartong
Brev till skolsköterska

Tisdag 7/9:
Idrott (ombytta på morgonen)
Läsläxa s 30 – 57 samt svara på frågor

Onsdag 8/9:

Torsdag 9/9:
Idrott (ombytta på morgonen)
Eng: Kunna böja verbet to be, finns på papper i läxmappen

Fredag 10/9:
2 Mattepapper (Träna multiplikation 2,4,8 samt kopieringsunderlag 3 addition med uppställning)

 

Planerade aktiviteter mm

Måndag 13/9 Studiedag
Tisdag 21/9 Besök på Ikea Museum kl 10-14 ”Demokratisk design”
Vecka 38 Temavecka: Stopp min kropp
Vecka 40 Skolfotografering
Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Onsdag 1/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Det här inlägget postades i 6c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *