4a, Veckans info 211001

Då de personblad ni tidigare fyllt i digitalt via IST tyvärr inte finns tillgängliga för oss p g a tekniska problem med tjänsten ber jag er fylla i era uppgifter ytterligare en gång. Jag har skickat med ett personblad i pappersform i elevernas läxmappar. Ber om ursäkt för att ni måste göra detta ytterligare en gång, men det är viktigt för oss att ha korrekt aktuell information åtkomlig.

Nästa vecka är det dags för skolfotografering. Fotograferingen sker på tisdag och eleverna har idrott senare samma dag. Vanligtvis brukar eleverna då komma ombytta till skolan, men den här dagen gör vi ett undantag och låter alla byta om innan idrottslektionen om de vill fotograferas i ”vanliga” kläder. Endast enskilda bilder kommer att tas, dvs inget gemensamt klassfoto.

På torsdag kommer vi att ha prov på arbetsområdet ”Skogen” i biologi. Vi repeterade lite i veckan genom att spela kahoot. Nästa vecka fortsätter vi att arbeta med en del repetitionsuppgifter. Det går bra att ta hem NO-boken om man vill repetera lite hemma också. I måldokumentet här på bloggen står vad man behöver kunna Måldokument biologi “Skogen”

Under veckan har vi fortsatt arbeta med vår utmaning i Mot nya höjder och byggt vidare på vår Automata. Vi har också påbörjat nästa utmaning som handlar om att motverka tyngdkraften och få ett föremål att förflytta sig uppåt utan att röra det med någon kroppsdel.  Eleverna kom med flera kluriga lösningar. Lite filmer kommer så småningom.

Vi har påbörjat ett nytt kapitel i matematik som handlar om multiplikation. Måldokumentet hittar du här Måldokument matte “Multiplikation”

På fredag kommer vi att få ta del av en interaktiv mimföreställning av och med skådespelaren Ed Damron i biblioteket här på skolan.

 

 Läxor mm till vecka 40
Måndag 4/10 Läxhjälp 14.15
Tisdag 5/10 Fotografering kl 10

Idrott (inne) – Du kan komma i vanliga kläder till fotograferingen och byta om innan idrotten.

Onsdag 6/10 Sv – Läs kap 6 ”Salta sällar” i Amiralens arvinge och gör uppgifter i läslogg (kopia på uppgifter nedan)

Läxhjälp 14.15

Torsdag 7/10 Idrott (inne)

NO – prov kap 1 ”Skogen” (se måldokument med beskrivning av vad man ska kunna)

Fredag 8/10 Ma – stencil  ”Subtraktionsuppställningar”
 

Planerade aktiviteter mm

 

Vecka 39-40 Utvecklingssamtal
Tisdag 5/10 Skolfotografering kl 10.00
Torsdag 6/10 NO-prov ”Skogen”
Fredag 8/10 Teater em (OBS! Ändrat datum)
Vecka 41-47 Simning måndag och onsdag fm
Vecka 44 Höstlov
Torsdag 18/11 Studiedag
Måndag 29/11 Besök på huvudbiblioteket
Torsdag 2/12 Besök på Vetenskapskapshuset i Markaryd
Måndag 20/12 Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12 Julavslutning

Download (DOCX, 16KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *