Tornbygge i slöjden

I förra veckan på träslöjden fick eleverna testa på att tillsammans tre och tre designa och bygga antingen ett hus, en bro eller torn. Till sin hjälp hade de glasspinnar, små stavar och limpistoler. Alla grupper valde att bygga torn eftersom de tyckte det passade extra bra i dessa älgjaktstider. Innan de började bygga skulle de rita en enkel skiss.

Sedan började det byggas med stor entusiasm.

När Jonny sa att det var dags att vara klara och avsluta jobbades det in i det sista med extradetaljerna såsom träd, älgar och jägare. Eleverna tyckte att det var en jätterolig lektion där de fick vara kreativa och att det var bra att jobba i grupp för det var lättare att komma på bra idéer och så hann de göra mer.

De färdiga tornen innehöll många detaljer som till exempel en dörr så att man kan sitta inne under tornet och fika, en skön träsoffa under tak och en lyxig sittplats uppe på tornet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *