4c, Veckans info 2021-11-26

I måndags bytte vi platser och de nya hemgrupperna har fått hitta på gruppnamn och ramsor. Den här gången var temat vinter. Som vanligt var eleverna väldigt kreativa och numera heter grupperna: Anettes nissar, Renarna, Pepparkakorna, Pingvinerna från Madagaskar och De coola tomtarna.

Från och med denna veckan har vi följt ordinarie schema då simträningen är över. Jag är imponerad över att alla elever nått målen med att simma 200 m, varav 50 m ryggsim, utan att vila. De har också klarat att flyta i en minut samt att dyka från bassängkanten.

På måndag har vi matteprov på kapitel tre Division men redan idag påbörjade vi nästa arbetsområde där vi ska räkna med negativa tal och lära oss om tabeller och diagram.

I svenska har vi ett tag lärt oss om och jobbat med återberättande texter och idag var det dags att börja skriva en egen på datorn. Texterna de skriver ska innehålla en lockande rubrik, inledning, tre händelser och en avslutning. Varje händelse ska börja med tidsord och ett nytt stycke och dessutom ska alla verb skrivas i preteritum. Verb och hur de böjs i olika former har vi jobbat med parallellt med återberättande texter och det har varit lite klurigt att lära sig, men alla har gjort stora framsteg. Det ska bli spännande att få läsa texterna när de är klara.

Den 15 december är det dags för årets innebandydisco och klassen kommer ställa upp med ett lag. Det är kul om många vill vara med så prata gärna om det hemma. Patrick Källud ställer upp som lagledare, men ytterligare en vuxen behövs och om någon är intresserad kan ni maila honom på patrick.Kaelludd@gerdmans.se.

På onsdag ska klassen i samarbete med Mot nya höjder åka till Vetenskapshuset i Markaryd. Vi kommer att äta medhavd kycklingsallad innan vi åker hem, men alla behöver ta med sig något att äta ur samt bestick. Man kan även ta med en frukt eller liten fika till förmiddagen. 

Avslutningsvis vill jag dela med mig av den glädje jag känner av att umgås och jobba med era barn. De är så arbetsamma, nyfikna, läraktiga och framför allt trevliga och roliga. Att vi har roligt tillsammans tror jag är en viktig framgångsfaktor både när det gäller att lära sig och att trivas i skolan. Exempel på deras humor har jag fått uppleva varje dag denna veckan på grund av att jag i måndags sa att jag inte tycker vi ska julpynta förrän precis innan jul. Det har lett till att eleverna pyntat klassrummet med olika julsaker varje dag och dessutom har de tomteluvor, jultröjor och julstrumpor på sig och möter mig varje morgon med att sjunga en ny jullåt och önskar mig God Jul! Dessutom så när jag kom in i klassrummet i morse så var det på varje bänk framdukat servetter, muggar, saft och pepparkakor för att fira första advent. Ett stort tack till er föräldrar som sponsrat med detta! Vi hade en mysig start på dagen när eleverna fikade och jag i ljusens sken läste julevangeliet och berättade om varför vi firar jul. Lite bilder på klassens ”julfirande”:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läxor mm till v 48:
Måndag 29/11:
Ma: Prov kapitlet division

Tisdag 30/11:
Idrott inomhus
Läsläxa med uppgifter

Onsdag 1/12:
Vetenskapshuset, Markaryd (ta med matlåda, bestick, frukt/liten fika)

Torsdag 2/12:
Idrott inomhus

Fredag 3/12:
So: Kunna placera ut följande på Sverigekartan:
Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Jönköping, Vänern, Vättern, Mälaren,
Hjälmaren, Östersjön
Eng: Glosor

Planerade aktiviteter mm

Måndag 29/11                     Matteprov kap “Division”
Onsdag 1/12                        Besök på Vetenskapshuset i Markaryd, ta med fika, bestick,
matlåda
Onsdag 8/12                       Redovisning på musiken
Måndag 13/12                    Luciafirande i idrottshallen (Endast elever)
Måndag 20/12                   Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21/12                       Terminsavslutning: Alla äter lunch innan skolan slutar kl 12.30.
Skolbussarna går kl 12.40 och fritids öppnar kl 12.00.

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

2 svar på 4c, Veckans info 2021-11-26

  1. Jennie skriver:

    Men åh så mysigt ni har det tillsammans och så fint julpynt?

  2. Patrick Källudd skriver:

    Hej Föräldrar,

    Patrick Källudd heter jag och är förälder till (Amanda). Jag tillsammans med Niklas Johansson (Måns pappa) kommer att vara ledare till innebandydiscot för 4c.
    Vi hoppas att så många från klassen vill delta och har ni några frågor eller funderingar så hör ni givetvis av er till min mail, patrick.kaelludd@gerdmans.se

    Kreativiteten är ju på topp i klassen så ett lagnamn är nog inga problem att få fram.

    Hälsar,
    Patrick och Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *