4b, Veckans info 2021-12-17

I måndags fick vi njuta av Klöxhultsskolans luciatåg. Skolan bjöd även alla elever på en liten luciafika. Traditionen på skolan är att det är åk 5 som är ansvariga för detta luciatåg, så till nästa år tar vi över denna tradition.

Under onsdagen fick vi besöka av Patrik Rozijan. Han berättade för oss om krisberedskap. Vad är egentligen en kris och vad är nödvändig packning inför en överlevnadscamp. Eleverna fick, i grupper, diskutera och motivera över sina beslut. Klassen hade många tankar och funderingar. Kanske har även det diskuterats om detta hemma hos er.

Igår, torsdag, var det äntligen dags för att få vår belöning – Moving to Mars. Popcorn poppades och eleverna var mycket förväntansfulla. Hur skulle detta ske? Det blev ett digitalt besök på Tekniska museet i Stockholm. De berättade och visade bilder från sina utställningar om Mars. Vi fick även se en utställning om hur eventuella bostäder på Mars skulle kunna se ut.

På måndag har vi planerat in en Solidaritetsdag för eleverna i åk 4. Vi kommer att blanda eleverna i olika grupper och de kommer att få lära sig mer om barnkonventionen. Det medför att det blir inga vanliga lektioner.

Tisdagen, 21 december, är det terminens sista skoldag. Vi går mellan 8.00-12.30 och bussarna går hem 12.40. Tillsammans med eleverna har vi bestämt att vi, del av dagen, ska spela spel. De som vill får gärna ta med sig något brädspel. Dessutom kommer vi att titta på film.

De som, idag fredag, missade provet i no får en ny chans nästa vecka.

Läxor till vecka 51

Måndag 20/12
Solidaritetsdag

Tisdag 21/12
Terminsavslutning

Kommande aktiviteter mm

Måndag 20 december                               Temadag: Internationella dagen för mänsklig solidaritet
Tisdag 21 december                                 Julavslutning, 08.00-12.30, bussarna går hem 12.40
Tisdag 11 januari                                      Terminsuppstart, 8.00

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *