4a, Tack för den här terminen!

Vi har haft två härliga sista dagar tillsammans i klassen den här veckan. Solidaritetsdagen igår uppskattades mycket både av eleverna och de vuxna som deltog. I vårt klassrum var det julpyssel som gällde och golvet glittrade fint efteråt kan jag intyga. På övriga stationer fick eleverna lära sig mer om barnkonventionen, olika länder och flaggor samt lösa lite kluriga uppdrag och sjunga sånger. Idag på förmiddagen samlades alla fyrorna för att sjunga in en av sångerna som en liten julhälsning. Har ni inte redan varit inne och tittat på inlägget så gör det! Det var helt fantastiskt fint att se och höra! http://kloxhult46.vibloggar.nu/2021/12/21/en-riktigt-god-jul-och-gott-nytt-ar/

Idag har vi öppnat alla de resterande luckorna i adventskalendern och de eleverna som varit sjuka och inte fick chans att öppna “sin” lucka har en lite adventspresent i sin bänk när ni kommer tillbaka efter jullovet. Vi passade även på att titta på lite fler filmer från Naturhistoriska riksmuseet om några spännande djur.

Efter rasten hade vi fått ett meddelande från självaste jultomten som hört att klassen varit snäll och därför gav oss en chans till en belöning om vi löste några olika uppdrag. Det första var att ta ett klassfoto där ingen hade samma position som någon annan. Dessutom skulle var och en antingen se överdrivet glad ut, se förvånad ut eller se ut som om hen kände en konstig doft. Så här blev resultatet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa utmaning handlade om att alla i klassen endast skulle ha 8 fötter, 6 händer, 1 huvud, 1 nästipp och 2 knän i golvet. De fick inte sitta eller stå på någon möbel. Inte lätt!

Tredje utmaningen handlade om att skriva valfri julhälsning med hjälp av sina kroppar. Det var så svårt att få med alla på en och samma bild så det fick bli en film i stället. Ser ni vad det står?

Den sista utmaningen handlade om att räkna ut en kod genom att följa instruktionen:

  • Antal elever i klassen multiplicerat med 3 + antalet konsonanter i alfabetet + året då Cissi föddes – antal dagar i december + antalet klassrum på Vintergatan
  • Talet som ni fått fram ska sedan delas med 5.

YES! Klassen lyckades och belöningen blev att vi tillsammans hjälptes åt att göra en fruktsallad som vi sedan åt tillsammans med grädde, maränger, pepparkakor och skumtomtar.

Moa, Katta och jag (Cissi) vill tacka alla barn i klass 4a och er föräldrar för de jättefina julpresenterna och önskar er alla en riktigt Härlig Jul & Ett Gott Nytt År!

PS Passa gärna på att läsa lite extra över julen och fyll i läsbingot!

Download (PDF, 3.47MB)

Vecka 2

Tisdag 11/1        Vårterminen startar
Onsdag  12/1     Sv- läsläxa s. 140-171 + uppgifter i läsloggen
Torsdag 13/1     Besök på Vetenskapshuset i Markaryd – ta med matlåda att äta ur, bestick, ev frukt/liten fika och extra dricka

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *