4a, Veckans info 220121

Det är fortsatt väldigt stor frånvaro på skolan, både bland elever och personal, men vi gör allt vi kan för att hålla igång undervisningen med hjälp av fritidspersonal, elevresurser och vikarier som hoppar in och gör ett fantastiskt jobb. Jag har försökt maila hem lite uppgifter till alla som är hemma sjuka, sitter i familjekarantän eller väntar på provsvar osv. Hoppas jag inte har missat att skicka till någon, i så fall får ni höra av er. Likaså om frånvaron blir längre och ni behöver mer arbetsuppgifter. Alla jobbar givetvis bara så mycket man själv känner att man orkar med. Är man sjuk så tar man det lugnt, vilar och ser till att krya på sig!

I veckan som gått har vi påbörjat arbetet med tal i bråkform i den nya matteboken. Eleverna har fått två kopieringsunderlag i läxa. De behöver bara göra den ena stencilen, de får själva välja vilken. De kan också välja att göra ungefär hälften av uppgifterna på båda.

I svenska fortsätter vi med instruerande texter, men vi har även börjat arbeta med ordklasserna. Vi har gått igenom substantiv och börjat prata lite om verb.

Vi är i full gång med Digipuls och klassen har varit väldigt duktig på att samla poäng! Vi har gjort rörelsepauser under lektionstid men även sett till att röra oss och vara extra aktiva på rasterna.

I måndags började vi med “Grej of the day” som jag tror de flesta av er känner igen från lågstadiet. Min tanke är att vi kommer att ha en “Grej” varje måndag morgon på mentorstiden och att klassen får en ledtråden på fredagen. Den första grejen, som vi hade i måndags, handlade om Döda fallet i Jämtland. Be gärna era barn återberätta för er där hemma vad den handlade om. Ledtråden för nästa vecka är: Världens mest kända mordplats.

Under veckan som gått har vi tittat på filmatiseringen av Syltmackor och oturslivet som vi läste under slutet av förra terminen. För de elever som var borta i onsdags och missade den så kan jag tipsa om att den även gått som tv-serie. Den har tidigare funnits på svt play men verkar vara bortplockad därifrån. Hittade dock de flesta avsnitten på youtube. Filmen/tvserien heter Drakhjärta. Klassen uppskattade filmen mycket även om vi konstaterade att det fanns en del skillnader mellan boken och filmen. Bifogar en länk till en spellista för de som vill titta hemma Drakhjärta – playlist

Läxor till vecka 4

Måndag 24/1

Tisdag 25/1
NO – s. 72-73 + begrepp
Idrott

Onsdag 26/1
Sv – läsförståelse instruerande text (stencil), svara på lösblad.

Torsdag 27/1
Idrott

Fredag 28/1
Ma- kopieringsunderlag 1a/2b (välj att göra ett av dem eller hälften på varje)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *