4a, Veckans info 220128

Frånvaron fortsätter vara hög. Ett par dagar under veckan kom vi ner till 4 frånvarande i klassen, men tyvärr steg det igen. Hoppas att det vänder nästa vecka. Krya på er alla där hemma som är sjuka!

I matte fortsätter vi arbeta med bråktal. Vi har pratat om tal i bråkform och tal i blandad form och arbetat med både addition och subtraktion av bråktal. Idag avslutade vi veckans arbete med att spela bråkbingo. Många börjar få riktig bra kläm på det här med bråk nu,  trots att det är ett arbetsområde som brukar vara lite klurigt för de flesta. Även den här veckan har klassen fått kopieringsunderlag i läxa. De ska göra en sida och väljer själva vilken av dem de vill göra eller så gör man lite på båda.

I svenska fortsätter vi arbeta med substantiv och har tittat på två avsnitt om substantiv från UR-serien Grammatikbolaget och jobbat med ett arbetshäfte. Vi har även fortsatt arbeta med instruerande texter i form av olika recept och även pratat om källkritik och retuschering av bilder.

I engelska har vi gjort del 2 av provet och börjat arbeta med kapitel 11 “Maisie and the dolphin”, som är första delen i en längre berättelse. Vi har även arbetat vidare med Storyline och den här gången var det dags för familjerna att planera en semesterresa samt skriva ett litet brev hem till en kompis och berätta om sin resa.

I NO har vi repeterat begrepp och gjort en gemensam laboration där vi försökte rena avloppsvatten genom att efterlikna de olika stegen i ett reningsverk. Till nästa vecka har eleverna fått ett litet häfte att läsa hemma om luft.

I SO arbetar klassen med ett grupparbete kring temat “Du, jag och alla andra”.

Klassen har nu nått upp till mer än 16000 poäng i Digipulsutmaningen och det innebär att vi fått möjlighet att boka in ett besök på Digipuls utställning samt ett besök på Ikea museum. Jag har bokat in detta för klassen onsdagen den 2/3. Så nu har vi en rolig utflykt att se fram emot igen!

Måndagens grej var “Auschwitz”. Det var förintelsens minnesdag den 27 januari så det  passade bra att ta upp just denna vecka. Nästa veckas ledtråd är “Sjönk österut i havets djup”

Till de som varit frånvarande under veckan skickar jag en del uppgifter på Teams.
Ni kommer in på er sida genom att gå till https://www.almhult.se/link. Där klickar ni på Office (det orangea molnet) och loggar in med skolans mailadress (11___@utb.almhult.se) och lösenord som ni har när ni loggar in på skolans dator. I vänstra kanten på er Office365 hittar ni Teams om ni scrolla ner lite (ett blått T). Det kan hända att ni även där behöver logga in med samma uppgifter som ovan. Jag skickar uppgifter till er i ett chatmeddelande. Hör av er om ni har problem att logga in. Om/när ni känner er tillräckligt pigga kan ni arbeta med uppgifterna där.

Läxor till vecka 5

Måndag 31/1
Grej of the day: “Sjönk österut i havets djup”

Tisdag 1/2
Idrott

Onsdag 2/2
Sv – läsförståelse beskrivande text “Kinesiska muren”, svar på lösblad.

Torsdag 3/2
Idrott
NO – luft (häfte)

Fredag 28/1
Ma- kopieringsunderlag 4a/5a (välj att göra ena sidan eller hälften på varje)

Planerade aktiviteter mm

Tisdag 8/2
NO-prov “Vatten och luft”

Torsdag 10/2
Ma-prov “Tal i bråkform”

Vecka 8
Sportlov

Vecka 9
Nya hemgrupper

Onsdag 2/3
Besök på Ikea museum och Digipuls utställning

Onsdag 16/3
Studiedag

Vecka 15
Påsklov

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *