4a, Veckans info 220318

Redan fredag igen! Tyckte att jag nyss satt här och skrev förra veckans info.

Den här veckans grej of the day handlade om Carolina Klüft, som inte så många av eleverna kände till innan vårt besök på Digipulsutställningen. Nu kan vi lite mer om henne och alla imponerades av hennes enorma medaljskörd under de år som hon var aktiv friidrottare. Nästa veckas ledtråd är “Kolossal tvekampsarena”.

På måndag i nästa vecka får vi besök av Maker tour – mot nya höjder på eftermiddagen. Då ska vi få ett uppdrag och arbeta med Lego Spike Prime, som handlar om att programmera sensorer. Det ser vi fram emot!

Den här veckan har vi arbetat med att omvandla längd- och viktenheter i matten. Till vår hjälp har vi en sk omvandlingslarv. De flesta börjar nu få kläm på hur man använder den. Vill man repetera så finns det filmer i den digitala delen av boken som förklarar hur det går till på ett bra och tydligt sätt. Logga in på studentlitteratur.se så hittar ni filmerna på kapitel 3. (Eleverna loggar in med sitt användarnamn (födelseår, tre första bokstäverna i för- och efternamn) eller sin mailadress 11XXXYYY@utb.almhult.se och lösenord Kloxhult46. Leta upp lektion 22, 23 och 24. Jag har även lagt upp filmerna och en digital övning till varje lektion (frivilligt) som ett uppdrag. Vi hade planerat att ha matteprov nästa fredag, men bestämde idag att skjuta på det till måndag i vecka 13 istället. Då får vi en extra lektion så att vi hinner öva lite till.

I engelska har vi arbetat vidare med kapitel 17 och klassen har fått klädesplagg i glosläxa på en stencil.

Vi fortsätter även med vårt sagotema där vi den här veckan har arbetat med miljö- och personbeskrivningar. Vi har också läst upp alla axelparens moderna versioner av gamla klassiska sagor. De har blivit många roliga varianter med youtubers, robotar, Ticktock och annat. Parallellt med det fortsätter vi läsa Ronja rövardotter och den här veckan fick axelparen kontrollera att kompisen svarat med hela meningar, stor bokstav och punkt. Till onsdag nästa vecka ska alla läsa kapitel 3 och 4.

Förra veckan hade Patrik bestämt sig för att skjuta upp SO-läxan eftersom klassen inte hunnit gå igenom sidorna som han planerat. Det blev därför lite fel i förra veckans veckobrev, då jag inte visste om det utan skrev med läxan. Till nästa vecka har de därför samma sidor igen; s. 180-187.

Läxor mm till vecka 12

Måndag 21/3
GOTD ledtråd: Kolossal tvekampsarena
Besök av Maker tour- mot nya höjder 12.30-14.00

Tisdag 22/3
Eng – glosor “Clothes”
Idrott

Onsdag 23/3
Sv – läsläxa kap 3 och 4 + frågor i läsloggen
Mu – redovisning “Genre it up!”

Torsdag 24/3
SO – s 180-187

Fredag 25/3
Ma-stencil “Vi övar”

 

Planerade aktiviteter mm

Måndag 21/3
Besök av Maker tour Mot Nya Höjder em

Onsdag 23/3
Redovisning musik “Genre it up!”

Måndag 28/3
Ma-prov kap 3

Tisdag 29/3
Utvecklingssamtal

Onsdag 30/3
Utvecklingssamtal

Torsdag 7/4
Utvecklingssamtal

Vecka 15
Påsklov

Torsdag 21/4
Besök på utställningen “Sjukt smart” på Växjö stadsbibliotek.

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *