4a, Veckans info 220325

I måndags hade vi besök av Maker tour – Mot nya höjder som hade med sig stora lådor med Lego Spike Prime. Varje axelpar fick bygga ihop en robot med en sensor, genom att följa en vanlig legoinstruktion och därefter skulle roboten programmeras. Det första uppdraget var att den skulle köra i en kvadrat. Därefter skulle den programmeras att stanna vid en linje. Det sista uppdraget som de flesta inte riktigt hann med handlade om att följa en linje. De kunde även programmera lampor på robotens ovansida med olika symboler och text. Alla samarbetade fantastiskt bra och fokuserat!

I veckan har vi börjat att skriva egna sagor. Eleverna fick dock inte bestämma helt på egen hand vad sagan skulle innehålla, utan det slumpades fram genom att de fick skriva fyra olika siffror mellan 1-9. En huvudperson, en elak typ, ett magiskt tal och en magisk sak lottades på så vis ut till eleverna. Det blev en del spännande kombinationer! Vi har skrivit under två lektioner den här veckan och fortsätter på måndag, då vi ska försöka bli klara. Vi fortsätter sedan att arbeta med andra typer av berättande texter.

På måndag har vi matteprov på kapitlet “Enheter, längd, vikt och volym”. Vi har ingen matteläxa till nästa vecka men några elever har önskat ta hem kopieringsunderlag som träning inför provet. Nästa område blir “Stora tal, multiplikation och division”. Se nytt måldokument.

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtalen på tisdag och onsdag. Alla ska ha fått en inbjudan via mail. Glöm inte bekräfta er tid om ni inte har gjort det redan. Klassen kommer att ha vikarie på mina lektioner under de här två dagarna.

Nästa vecka kommer vår lärarstudent Catarina att påbörja sin första praktikperiod, vilket betyder att hon kommer att vara hos oss under hela veckorna, fem veckor framöver. Det ser vi fram emot!

I bilden har eleverna nu jobbat djuransikten. De har fått välja varsitt halvt ansikte och skulle sedan måla den andra halvan på egen hand. Det blev ett väldigt fint resultat som nu pryder väggen i klassrummet.

Läxor mm till vecka 13

Måndag 28/3
GOTD ledtråd: Kort man som var först i rymden
Ma-prov

Tisdag 29/3
Eng – fraser kap 17 (stencil)
Idrott
Utv samtal

Onsdag 30/3
Sv – läsläxa del 3, kap 5-6 + uppgifter till läsloggen
Utv samtal

Torsdag 31/3
Idrott

Fredag 1/4

Planerade aktiviteter mm

Måndag 28/3
Ma-prov kap 3

Tisdag 29/3
Utvecklingssamtal

Onsdag 30/3
Utvecklingssamtal

Torsdag 7/4
Utvecklingssamtal

Vecka 15
Påsklov

Torsdag 21/4
Besök på utställningen “Sjukt smart” på Växjö stadsbibliotek.

Måndag 23/5
Teaterworkshop “Föreställning på en dag” med Regionteatern

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *