4c, Veckans info 2022-04-01

I går hade vi en rolig och lärorik utflykt till Växjö där vi ett pass fick titta på en utställning om tekniska innovationer samt lära oss mer om Coronaviruset. Det andra passet ställdes eleverna inför problemet att ett zombievirus tagit över världen och att det bara fanns åtta personer som ännu inte blivit smittade. Elevernas uppgift var att utefter givna regler, material och budget komma på en lösning hur de åtta personerna skulle kunna räddas. I skolan ska vi längre fram försöka konstruera och bygga de olika förslagen på lösningar som kom fram.

 

 

I samhällskunskapen jobbar vi för fullt med medier och hittills har vi sett på film om källkritik och diskuterat hur man är källkritisk samt tittat på olika reklamfilmer och försökt lista ut vilket budskap, syfte, avsändare och målgrupp de olika filmerna haft. Vi har också försökt se vilka olika knep reklammakarna använder för att få oss att bli intresserade.

Från denna vecka och fem veckor framåt kommer min lärarstudent Adrian att vara i klassen på heltid. Han kommer även att som ett led i sin utbildning hålla i ett antal lektioner.

Läxor mm till v 14
Måndag 4/4

Tisdag 5/4
Idrott

Onsdag 6/4
Sv: 
Läsläxa Bröderna Lejonhjärt med uppgifter

Torsdag 7/4
Idrott

Fredag: 8/4
Ma:
Dubbelsidigt papper
Eng: Glosor

Planerat framåt
v 15                Påsklov
5/5                 Besök på DigiPuls-utställningen
19/5               Teaterworkshop Bröderna Lejonhjärta
2/6                 Kommunmästerskap friidrott

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *