4a, Veckans info 220401

Vilken härlig avslutning på veckan det blev! På morgonen möttes jag av en hel klass med sjungande elever och på golvet stod en stor present! Helt plötsligt började presenten röra sig och ut kom en av eleverna med ett litet paket i handen! Oj, vad förvånad jag blev! Tusen tack klass 4a för gratulationerna!

Eftersom det var ett väldigt speciellt datum också så passade deras lärare  på att göra ett litet prank  i form av ett stavningstest. Vilka krångliga ord vi hade valt ut! Lirpa Lirpa!

Tidigare i veckan fick eleverna en utmaning under tekniklektionen. De skulle samarbeta i sina grupper och bygga ett så högt torn som möjligt. Materialet de fick var 20 st spagettistrån, 10 minimarshmallows och 50 cm tejp. Överst på tornet skulle de sätt en stor marshmallow och de hade exakt 18 minuter på sig. Många grupper hade tagit till sig informationen från filmen de sett strax innan, där de bl a tog upp fackverk som ett sätt att bygga stabila konstruktioner. Det var inte helt lätt att få ihop det hela, men många bra idéer testades!

Detta bildspel kräver JavaScript.

I tekniken har vi nu påbörjat nästa uppdrag där storyline-familjerna ska tillverka en modell av en lekpark till sina husdjur. De ska försöka få med så många av de enkla maskinerna (hävstången, kilen, lutande planet, skruven, hjulet) som möjligt i sina lekredskap och även sträva efter att endast använda återvunnet material. Varje grupp har gjort en skiss över hur de tänker sig att lekparken ska se ut. Nästa vecka är det dags att bygga. Det blir spännande!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vår student Catharina (Cattis) från Växjö universitet har nu haft sin första hela praktikvecka hos oss. Kul! Hon höll i onsdagens diskussionsgrupper kring Ronja rövardotter på egen hand och har även förberett veckans läsläxa.

Läxor mm till vecka 14

Måndag 4/4
Gotd ledtråd: Högsta våta stupet
Ta med återvinningsmaterial till modell av lekpark

Tisdag 5/4
Idrott
Eng: Classroom phrases

Onsdag 6/4
Sv: Läsläxa s. 77-96 + läsloggen

Torsdag 7/4
Idrott
Utvecklingssamtal

Fredag 8/4
Ma: stencil “Vi övar”

 

Planerade aktiviteter:

Torsdag 7/4
Utvecklingssamtal

Vecka 15
Påsklov

Torsdag 21/4
Besök på utställningen “Sjukt smart” på Växjö stadsbibliotek.

Måndag 23/5
Teaterworkshop “Föreställning på en dag” med Regionteatern

Eng fraser;

Sit down! Sitt ner!
Stand up! Stå upp!
Stop talking! Sluta prata!
Look at the board! Titta på tavlan!
Open your books, please! Öppna era böckerna, tack.
Open the window, please. Öppna fönstret, tack.
Close the door, please. Stäng dörren, tack.
Close your books, please. Stäng era böcker, tack.
Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *