4a Veckans info, 220422

Jag måste först bara säga att jag verkligen älskar att vara på utflykt med den här klassen! De är helt fantastiska, så trevliga och de sköter sig så bra! Vi hade en riktigt härlig förmiddag på Växjö stadsbibliotek igår där vi dels fick gå på en utställning som handlade om olika innovationer som gjorts i samband med Coronapandemin, och dels fick samarbeta i mindre grupper för att försöka lösa ett uppdrag, som innebar att rädda människor i en stad från att bli smittade av ett otäckt Zombievirus. Olika uppfinningar, planer och ritningar gjordes och grupperna fick även en budget som de var tvungna att ta hänsyn till. Gruppernas ritningar och en låda med material fick vi sedan med oss hem för att fortsätta arbetet på hemmaplan, genom bygga upp de olika lösningarna och testa hur eller om de fungerar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den här veckan har vi testat lite olika dramaövningar. Vi har provat att använda vårt kroppsspråk och vår röst på olika sätt. Ett moment som uppskattades av många och ledde till flera härliga skratt. Nästa vecka fortsätter vi att dramatisera, samtidigt som vi arbetar vidare med läsläxan och en ny stavningsläxa. Vår student Cattis fortsätter att hålla i bokdiskussionerna och på tisdag nästa vecka får vi besök från Linnéuniversitetet, då de ska komma och observera en lektion som studenten håller i på egen hand. Vi har därför valt att flytta läsläxan till tisdagen i nästa vecka.

I NO är vi i full gång att dokumentera arbetet med lekplatserna. Många lägger ner mycket energi på att få sina utvärderingar riktigt utförliga och detaljerade vilket är jätteroligt att se. Tanken var att de skulle vara färdiga den här veckan, men jag har lovat att de ska få lite extra tid att göra klart. Nästa arbetsområde blir i NO blir ”Årstider i naturen”, se nytt måldokument.

På måndag är det dags för matteprov igen när vi avslutar arbetsområdet ”Stora tal, multiplikation och division”. Därefter är det dags för det sista mattekapitlet i åk 4 ”Geometri, koordinatsystem och symmetri”

Läxor mm till vecka 17

Måndag 25/4
Ma-prov ”Stora tal, multiplikation och division”

Tisdag 26/4
Idrott ute
Sv- läsläxa Ronja rövardotter s. 120-149 + läsloggen

Onsdag 27/4

Torsdag 28/4
Idrott ute

Fredag 29/4
Sv: Veckans ord j-ljudet (se skrivboken)

 

 

Planerade aktiviteter 

Måndag 23/5
Teaterworkshop “Föreställning på en dag” med Regionteatern

Torsdag 26/5
Kristi Himmelsfärds dag

Fredag 27/5
Lovdag

 

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *