4a, Veckans info 220506

Idag har vi haft en fantastisk fredag. Vi startade dagen med att vår student Cattis överraskade klassen med att bjuda på gofika, eftersom det är sista dagen på hennes sammanhängande praktikperiod idag. Hon kommer tillbaka som tidigare mån-tis varannan vecka till terminens slut, så som tur är får vi träffa henne några dagar till innan vi tar farväl på riktigt.

Medan vi fikade började de olika grupperna spela upp pjäsen som vi övat under veckan. Oj, vad fantastiskt duktiga de var! Det var så roligt att se hur de hade fixat med rekvisita och övat in sina repliker, tränat sitt kroppsspråk och att variera sin röst. Det var fyra helt fantastiska teatersällskap!

I slutet på lektionen fick klassen ytterligare en överraskning. Vi hade vunnit pris i Digipulsutmaningen! En stor orange tunna rullades in i klassrummet. I den fanns massor av hopprep, små mjuka bollar, lite större mjuka bollar, en fotboll, en basketboll och skolgårdskritor. Det blev tio minuters extra förmiddagsrast då både hopprep och bollar användes flitigt i det härliga vädret.

Nästa vecka är det dags för eng-prov på kapitel 11-12 samt 14-20. Vi har delat upp provet i två olika delar för att alla ska få tillräckligt med tid. Den första delen handlar om hörförståelse, ordkunskap och grammatik. Den andra delen testar läsförståelse och skriftlig förmåga. Vi har repeterat en del under veckan. Vill man träna extra hemma så kan man repetera glosor/fraser: numbers, colours, days of the week, clothes, parts of the body, my day (gå upp, borsta tänder etc).Tips på grammatikavsnitt att repetera: am/are/is, have/has samt  s-form på verben efter he/she/it (I play – he plays).

Läxor mm till vecka 19

Måndag 9/5
Ledtråd GOTD:
Norrman som var först på polen.

Tisdag 10/5
Idrott ute
Eng-prov del 1 på chapter 11-12 + 14-20 (Hörövning + glosor och grammatik)

Onsdag 4/5
Eng-prov del 2 (Läsförståelse och skrivuppgift)
Sv – Ronja rövardotter s. 171-194 + läslogg

Torsdag 5/5
Idrott ute
So: Fakta om Finland s.44-47

Fredag 6/5
Ma – läxa på stencil (antingen öva multiplikationstabell 4, öva uppställning eller öva problemlösning)

Planerade aktiviteter 

Vecka 20
Utvecklingsmingel (se info i separat inlägg)

Måndag 23/5
Teaterworkshop “Föreställning på en dag” med Regionteatern

Onsdag 25/5
Skoljoggen

Torsdag 26/5
Kristi Himmelsfärds dag

Fredag 27/5
Lovdag

Onsdag 1/6
Utedag med naturpedagog

Måndag 6/6
Sveriges nationaldag

Tisdag 7/6
Aktivitetsdag åk 4

 

 

Det här inlägget postades i 4a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.