4b, Veckans info 2022-06-03

Hej,

Först vill jag börja med att tacka för en härlig tisdagskväll i Bökhult. Tack till familjerna Kroon och Ståhl för detta initiativ. Tack även till alla som var med och gjorde att allt blev så bra. Imponerad var jag av alla som vågade trotsa kylan och tog sig ett dopp.

I tisdags fick vi även hej då och lycka till, till vår lärarstudent Nelly, som har varit mycket uppskattad i klassen. Speciellt minns vi hennes gedigna arbete om fantasy.

Under veckan har eleverna fått spela upp sina pjäser om Hunden, tuppen och schakalen. Det märktes att de vara på de tips de fick föregående vecka av teater- och danspedagogerna.

Igår, torsdag, var det äntligen dags för kommunmästerskap i friidrott på Linnéskolan. Alla kämpade och gjorde sitt bästa, några tog även med sig några medaljer hem. Ett stort grattis vill vi säga till Ayla, Alice och Emmy som tog guld i höjdhopp, kast med liten boll, längdhopp och 60 meter.
Vi som var kvar på skolan hade en mysig dag tillsammans, bland annat tittade vi på filmen ”Bron till Terabitia”. Efteråt pratade vi om vilka inslag för fantasy där fanns.

Idag, fredag, var det åter dags för utedag, som handlade om den biologiska mångfalden. Det blev en kylig och lite blöt dag, men eleverna var fantastiska. Jenny var så imponerad av hur väl de tog hand om de små djuren.
Vi fick håva i en damm och även testa på att slaghåva. Resultatet blev att vi hittade flera spännande djur, både insekter, spindlar, fjärilar och grodor. Dessutom fick vi även studera närmare på några blommor och fåglar, samt även rita av dem.
En annan erfarenhet vi fick med oss är att alltid tänka över vilka kläder man har.

Nästa vecka är vi lediga på måndag, eftersom det är Sveriges nationaldag.

På tisdag nästa vecka har vi planerat för en aktivitetsdag för alla i åk 4. Tillsammans kommer vi gå till Arnolds park (vid kyrkan) och ha aktiviteter, liknade ”Bäst i test”. Till lunch kommer vi att grilla korv, som vi får med oss från skolan. Eleverna får gärna ta med sig en liten fika till Arnolds park. Vi går tillbaka till skolan efter lunch.

Sista dagen börjar vi, som vanligt, kl 08.00 i klassrummet. Efter en liten stund går vi till idrottshallen, där åk 6 ansvarar för avslutningen för elever och föräldrar till sexans elever. Efter idrottshallen blir det rast. Dagen avslutar vi åter i klassrummet, där vi fikar och ha lite mysigt. Dagen slutar 11.00. Denna dag serveras endast lunch de till barn som har anmält detta till fritids.

Läxor till vecka 23

Måndag 6/6
Sveriges nationaldag

Tisdag 7/6
Utedag med 4:orna i Arnolds park – bra kläder, sittunderlag och fika

Onsdag 8/6
Musik
Läxhjälp 14.15

Torsdag 9/6
Idrott – ute

Fredag 10/6
Skolavslutning 8–11

Kommande aktiviteter mm
Tisdag 7 juni                                4:orna utedag i Arnolds park
Fredag 10 juni                              Skolavslutning, 8-11.00

Det här inlägget postades i 5b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *