5a, Veckans info 221021

I måndags började vi dagen med några NO-experiment kring ljus och ljud. Eleverna samarbetade i sina hemgrupper och fick olika ansvarsområden. I varje grupp fanns en berättare som läste upp frågorna och såg till att gruppen hade förstått, en materialansvarig som hämtade och lämnade tillbaka allt material gruppen behövde, en kontaktansvarig som ansvarade för att ställa gruppens frågor till läraren och ta med sig svaret till gruppen samt meddela när gruppen var klar och en sekreterare som ansvarade för att dokumentera gruppens svar. Grupperna samarbetade väldigt bra, de utförde experimenten lugnt och noggrant och var aktsamma om materialet. Inom NO-ämnena ingår förmågan, att kunna söka svar på frågor genom att utföra systematiska undersökningar på ett fungerande och säkert sätt, samt att kunna värdera resultat och beskriva undersökningen, som en viktig del i bedömningskriterierna.

Nästa vecka börjar vi på ett nytt arbetsområde i matte, “Geometri” (se måldokument).

Under veckan som gått har vi även haft klassråd och där diskuterat hur vi ska få en så trivsam matsalsmiljö som möjligt. Elevrådsrepresentanterna tar med sig klassens tankar till elevrådet i nästa vecka. Vi har även börjat diskutera det kommande luciaframträdandet som åk 5 står för varje år. Eleverna får komma med förslag på innehåll och framförande.

Nästa vecka är det “Må bra-vecka” i Älmhults kommun. För vår del innebär det bland annat att vi kommer att få besök av fritids under en lektion då de ska ha “trivselprat” med klassen och vi kommer att genomföra en “Första hjälpen-dag”. Likabehandlingsteamet kommer att inleda hela veckan med mingel och fruktutdelning till eleverna på måndag morgon vid huvudentrén, kl 07:30-08:00.

Vecka 46 kommer jag att påbörja terminens utvecklingssamtal. Inbjudan kommer inom kort. Ni väljer själva om ni vill genomföra samtalet digitalt eller på plats i skolan.

Läxor mm till vecka 43

Måndag 24/10
Mingel och frukt vid huvudentrén kl 07:30-08:00, för alla elever på skolan.

Tisdag 25/10
Idrott (ej ombyte)

Onsdag 26/10
Eng – fraser “I’m going to…” (stencil)

Torsdag 27/10
No – läs s 50-53 (Kunna namn och placering på minst 5 av örats delar, kunna förklara ljudkälla, ljudvågor, tonhöjd, ljudstyrka, eko – se anteckningar)

Fredag 28/10
Sv- läsläxa “Bus eller godis?”
Första hjälpen-förmiddag för alla i åk 5 – lektioner enligt schema efter lunch.

Kommande aktiviteter mm
28/10            Första hjälpen-dag
v 44               Höstlov
v 46-47         Utv samtal (inbjudan kommer)
9/11               Eng-prov kap 1-8 (Skriftlig förmåga, ordkunskap, grammatik)
10/11             Besök på Vetenskapshuset, Markaryd
17/11             Studiedag
v 47               Författarbesök

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *