5a, Veckans info 221209

I veckan har vi tränat inför nästa veckas luciatåg. Vi har sjungit igenom sångerna några gånger både i klassrummet och under musiklektionen och vi har tränat på hur vi ska gå och stå i idrottshallen. Det är mycket man ska tänka på, sjunga tydligt, gå i lagom takt, stå på rätt avstånd och hur ska man hålla handen. Viktig är att alla fortsätter att träna ordentligt på texterna hemma så att de verkligen sitter. Ni hittar texterna här: http://musikkloxhult.blogspot.com/p/lucia.html

De flesta hade sina luciakläder med sig till skolan idag, övriga behöver ha med dem på måndag då vi kommer att träna med kläder och ha genrep. Vårdnadshavare och nära anhöriga till elever i åk 5 är välkomna att titta på luciatåget antingen den första eller den andra föreställningen. Den första föreställningen börjar kl. 09.00, medan den andra börjar 10.15. Mellan föreställningarna kommer eleverna att bjudas på en liten fika för att fylla på med energi. I samband med luciatåget kommer det att ställas ut bord med kvarglömda kläder och skor. Ta gärna en titt!

Tiderna för den sista skoldagen har blivit ändrade. Eleverna kommer att sluta kl.11.30 och bussarna går hem 11.40.

Igår var det dags för terminens sista matteprov. De som missade matteprovet eller no-provet i förra veckan kommer att få göra det onsdagen den 14 december.

På fredag ska klassen titta på en film tillsammans med Patrik på eftermiddagen. De får ha med sig en fika till filmen.

Som belöning för att vi i klassen jobbat med, och gjort olika utmaningar i Mot Nya Höjder har vi fått en klassuppsättning 4D Frame. Det är olikfärgade små rör som kopplas samman med olika typer av kopplingar och som ger oändliga möjligheter till konstruktion. Vi ser fram emot att få testa dem under nästa termin.

Läxor mm till vecka 50

Måndag 12/12
Träna lucia i idrottshallen på fm. Lektioner som vanligt efter lunch.
Ta med luciakläder med tillbehör om man ej gjort detta tidigare.
Läxhjälp 14.00

Tisdag 13/12
Luciauppträde på fm. Lektioner som vanligt efter lunch. OBS! Tänk på att ha ljusa underkläder och vita strumpor eller strumpbyxor.

Onsdag 14/12
Läxhjälp 14.00
Matteprov och NO-prov för de som ej gjort det ännu.

Torsdag 15/12

Fredag 16/12
Idrott
SO- titta på film hela eftermiddagen. Ta med fika.

Kommande aktiviteter mm

13/12             Lucia kl 09.00 samt kl 10.15
14/12             Innebandydisco
21/12             Julavslutning 8.00-11.30 Ingen lunch serveras denna dag, men vi äter en gemensam grötfrukost med skinkmacka kl 09.55. (Bussar går hem ca 11.40)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *