5b, Veckans info 2023-02-11

Hej,

Under några veckor kommer vi att gå igenom olika tips för studieteknik. Denna vecka har vi funderat över hur man kan göra för att slippa sitta i massa timmar för att göra sina läxor, utan hur man kan plugga bättre. Vi fick tips på fyra olika saker som kan underlätta:
1. Ta kontroll över sin koncentration, genom att ta bort det som distrahera. Stäng av tv, lägg ifrån sig mobilen och ta fram allt man behöver för att komma igång.
2. För att det ska bli lättare att plugga, behöver man vänja sig vid att plugga. Bestäm i förväg vilka dagar, mellan vilka tider man pluggar, samt vart man sitter – gör ett pluggschema. Planera och skapa rutiner. Går det att dela upp läxan?
3. Alla är vi olika och jämför dig inte med någon annan! Alla behöver plugga olika mycket, så fundera över vad som gäller för dig själv.
4. Variera hur du pluggar. Man kan läsa text, förhöra sig själv, berätta för någon annan, sammanfatta eller mindmap. Testa vilken metod som passar just dig! Texter i No- och So-böckerna kan man även få upplästa för sig genom inläsningstjänst. Eleverna loggar in via https://kunskapsbanken.almhult.se/ Deras inloggningsnamn är mailadressen och lösenordet de använder när de loggar in på skolans dator.

Nästa vecka är det dags för matteprov på kapitel 1, bråk, decimal och stora tal. Vi har en sista lektion till repetition på måndag. Det kan vara bra att ta hem boken och titta igenom repetitionsuppgifterna och sammanfattningen på s. 62–65 inför provet (Basboken s. 62-65). De elever som arbetar i basboken erbjuds att göra ett basprov istället för ordinarie prov. I basprovet testas de grundläggande kunskaperna på lite fler uppgifter och de svåraste uppgifterna är bortplockade (A-uppgifterna). Klarar man basprovet har visat grundläggande kunskapsnivå och når därmed målen för arbetsområdet.

Även nästa vecka kommer eleverna ha engelska måndag, onsdag och torsdag. Därför är läxan i engelska till på torsdag.

Påminner alla att svara på skolinspektionens enkät  senast den 24 februari. Enkäten tar ca 5-10 min att besvara. För ytterligare info om enkäten se tidigare mail från mig.

Läxor mm till vecka 7

Måndag 13/2
Läxhjälp 14.00

Tisdag 14/2
Ma:
Prov kapitel 1 ”Bråk, decimalform och stora tal”
Idrott
Inomhus

Onsdag 15/2
Elevråd
Läxhjälp 14.00

Torsdag 16/2
Eng: Meningar

Fredag 17/2
So; s. 60 – 67
Idrott – inne



Kommande aktiviteter mm

14/2               Prov; Matte kap 1
v.8                 Sportlov
10/3               Studiedag
v.14               Påsklov
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

Läxan i engelska till nästa vecka är att skriva av de åtta meningar engelska meningarna de fått hem på en lapp. Meningarna ska översättas till svenskan och skrivas under varje engelska mening. Därefter ska man välja ut fem meningar och träna på att skriva dem på engelska. Meningarna det gäller är:

  • Harry was inspired by Kylie.
  • Gabriella meets Troy and they fall in love.
  • Sharpay, a really mean girl, tries to make them break up.
  • Harry thinks, it is soppy. But Kylie says it’s exciting.
  • They are all in the talent shows.
  • Sharpy is chasing Troy the whole time, she must get out of breath.

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *