5a, Veckans info 230324

Den här veckan har vi gjort färdigt våra deckartrailers och spelat upp dem i klassen. Alla grupperna var färdiga i tid och samarbetet fungerade fantastiskt bra! Det var riktigt roligt att se resultatet och självklart vill vi visa det även för er föräldrar!

I torsdags hade klassen matteprov på kapitel 2 och idag har vi påbörjat nästa kapitel “Mätning och proportionalitet” genom att prata om måttredskap och enheter. Eleverna har fått läxa och den här gången vill jag att de gör minst två sidor (av tre). Omvandling mellan enheter kommer vi att gå igenom i nästa vecka, så några av uppgifterna kanske de behöver vänta med att göra tills vi har repeterat det. Målen för arbetsområdet finns här på bloggen: https://kloxhult46.vibloggar.nu/2023/03/24/5abc-mal-i-matematik-matning-och-proportionalitet/

Läxor mm till vecka 13

Måndag 27/3
Läxhjälp 14.00-14.40

Tisdag 28/3
Idrott

Onsdag 29/3
Besök av Charlotte Linnér på fm – förberedelse inför Råshultdagen v. 17

Torsdag 30/3
Ma – Kopieringsunderlag 30a/b/c (Gör minst två sidor)

Fredag 31/3
SO- s 260-261 + 275

Kommande aktiviteter mm
27/3                  Besök av Charlotte Linnér, förberedelse inför upplevelsedagen i Råshult
v 14                   Påsklov
v 17                   Upplevelsedag i Råshult
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *