5b, Veckans info 2023-04-14

Hej,

Utvilade och med ny energi träffades vi igen i tisdags. Då var även Admirana med oss och tanken är att hon ska spendera tisdagar och onsdagar, udda veckor, tillsammans med oss. Övriga dagar är hon på Linnéuniversitetet där hon utbildar sig till 4-6-lärare. Admirana läser just nu matematik och har fått i uppgift att ställa några frågor till någon/några elever. För att få genomföra detta har hon därför delat ut en förfrågan om deltagande. Denna blankett önskas åter snarast.

Vi har jobbat vidare med kartkunskap, både att hitta platser samt kunna hitta och tolka information i en karta. Vi har pratat om topografiska och tematiska kartor, och dess skillnader. De har fått anteckna fakta om detta, som de även har i läxa. Denna fakta hittar de även på Teams.

Igår och idag har jag inte varit med klassen, utan istället fått hjälpa till att bedöma berättande texter i svenska nationella prov. Därför var det Axel som igår höll ställningen i klassen, medan idag var Lars ansvarig. Jag träffade Lars efteråt och han var imponerad av vilken utveckling många har genomgått och hur härliga de är som klass.

Nästa vecka kommer jag vara borta tisdag-onsdag, då jag tillsammans med några kollegor kommer att besöka SETT-mässan i Stockholm. Axel har lovat att hålla ställningen i klassen.

Micke hälsar att från och med nästa vecka börjar de med uteidrott.

Läxor mm till vecka 16

Måndag 17/4
Läxhjälp 14.00

Tisdag 18/4
Idrott
Utomhus

Onsdag 19/4
So
; Fakta om kartan
Läxhjälp 14.00

Torsdag 20/4

Fredag 21/4
Ma: två arbetsblad (minst ½-sidan på varje arbetsblad)
Sista dagen att lämna in pastabeställningen.Kommande aktiviteter mm

28/4               Upplevelsedag i Råshult
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *