1700-tals dag i Linnés Råshult

I maj 1749 samlades människor från olika gårdar i Råshultstrakten för vårfagning. De skulle räfsa och rensa i ängarna och laga och förbereda redskap inför jordbrukssäsongen. Dessutom skulle prästen Samuel Linnaeus få besök av sin äldre bror Carl Linnaeus som nu var doktor och reste runt i landet för att titta på växter, sten och fåglar. En av Linnés medhjälpare är redan på plats för att förbereda hans ankomst. Området och människorna kartläggs och man tar reda på vilka växter som duger till färgning och medicin. Eftersom så många samlas blir det även sopplunch, musik och dans dagen till ära.

Allt detta fick eleverna i femman uppleva under en uppskattad dag i Linnés Råshult där de också hade tidstypiska namn och huvudbonader. Allt för att göra upplevelsen så tidstypisk som möjligt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i 6a, 6b, 6c. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *