6c, Veckans info 2023-09-15

I går sprang eleverna skoljoggen och 6c stod för många fina prestationer. Det började med uppvärmningen där Vega och Swea fick i gång alla elever och sedan sprang Alice i mål som skolans snabbaste tjej och William som snabbaste killen. Grattis till er och övriga i klassen som alla kom i mål!

Vi är nu på väg att avsluta området Lag och rätt i samhällskunskapen och på torsdag blir det ett avslutande prov. Eleverna har fått information om vad de kan repetera och det är följande: Från brott till straff, dvs vad som händer från det att någon begår ett brott tills hen får ett rättsligt straff. Ha förståelse för och kunna resonera om vad kriminalitet är, varför man blir kriminell och vad det kan leda till för både brottsoffret och den som utfört den brottsliga handlingen. Olika påföljder. Varför samhället straffar dem som begår brott. Sidorna 88, 89, 90, 91, 92, 94, 95 i läroboken samt anteckningar, föreläsningar och filmer.

Från och med nästa vecka är det historia och 1700-talet som vi jobbar med på so-lektionerna.

I matte blir det prov på fredag och vi har idag gått igenom det sista i kapitlet, så fram till dess blir det tid för repetition. Det här kapitlet har inneburit mycket nytt som additiva inverser, olikheter, ekvationer, funktioner samt att rita och tolka graf över en funktion.

Amanda, klassens no-lärare hälsar följande: Vi har sedan terminens start arbetat med Universum. Vi diskuterar mycket, tittar på filmer, läser och arbetar med olika typer av frågor. Eleverna har också fått studera stjärnhimlen och jobbar just nu på ett projekt, där de har fått välja ett område att fördjupa sig i. De jobbar på bra! På onsdag vecka 39 är det prov och eleverna har fått instuderingsfrågor att använda när de pluggar.
Instuderingsfrågorna: Vad heter planeterna i vårt solsystem? (Extra plus om du har koll på vilken ordning de har). Vad är namnet på den galax vi tillhör? Hur blir det dag och natt? Vad är ett år och vad är en månad? Varför har vi olika årstider? Vad är en världsbild och hur har den förändrats genom tiden? Hur kan man mäta stora avstånd i rymden? Vad är en himlakropp? Ge exempel på några himlakroppar i universum. Hur är det möjligt för liv på jorden? Vad är en stjärnbild? Hur upptäcker människan rymden? Vad är en satellit och vad används de till? Samtliga begrepp på s.27 i Koll på NO

Vecka 38
Måndag 18/9
No:
Redovisa stjärnhimlen
Idrott

Tisdag 19/9
Fr:
Göra s 22, 24,26 i arbetsboken
Läxhjälp

Onsdag 20/9
Eng:
Filmrecension (i par)
Idrott

Torsdag 21/9
So:
Prov lag och rätt
Sv:
Läsa s 118 – 144 i Alex Dogboy och svara på läsloggsuppgifterna
Läxhjälp

Fredag 22/9
Ma:
Prov kap 1
Bild: Inlämning bilduppgift
Sp: Ingen läxa
Ty: Uttala bokstäverna i alfabetet

Kommande aktiviteter:
21/9              So-prov: Lag och rätt
22/9             Matteprov
22/9             Inlämning bilduppgift (enpunktsperspektiv)
26/9             Föräldramöte åk 6
27/9             No-prov: Universum
28/9             Fotografering
29/9             Studiedag
17/10            Prov HKK grupp 1
24/10           Prov HKK grupp 2
Vecka 44      Läslov
15+17/11      Muntliga np svenska
21/11             Studiedag
27/11+1/12  Muntliga np engelska
5+8/12         Muntliga np matte

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *