6a, Veckans info 230922

I onsdags hade vi besök av Makerbussen som hade med sig en rolig och spännande utmaning till eleverna. Parvis fick de bygga ett framtida genmanipulerat/påhittat djur som skulle hjälpa oss att lösa ett miljöproblem som t ex larma om farliga kemikalier i luften, balansera ph-värdet i våra hav, upptäcka stora skogsbränder etc. Djuret skulle skapas i kartong och kunna röra någon del, med hjälp av strawbees, construction pipes, quirkbot och en liten motor. Som vanligt när vi haft Makerbussen på plats var kreativiteten och uppfinningsrikedomen stor! Det var inget lätt uppdrag och eleverna fick klura ordentligt men kolla vilka fantastiska skapelser det blev!

Micke hälsar att det från och med nästa vecka är dags för inomhusidrott och att de börjar med innebandy. De som vill får ha med egen innebandyklubba, men det är under eget ansvar.

På tisdag är det dags för oss att ta skolfoto och jag påminner även om att det är föräldramöte på tisdag kväll, se inbjudan på bloggens första sida.

På onsdag har vi NO-prov om Universum, men redan på måndag påbörjar vi nästa arbetsområde som är biologi och “Livets utveckling”. Se måldokument.

Idag hade vi vårt sista boksamtal kring “Spökskrivaren” (eftersom onsdagens lektion uteblev pga Makerbussen) och vi samlades i ring för att summera våra reflektioner kring boken. Jag är väldigt imponerad över vilka kloka tankar de framför, vilka slutsatser och kopplingar de kan göra och att alla faktiskt deltar på något sätt under samtalen.

Vi tar nu en liten paus med läsningen innan vi sätter igång nästa läsprojekt. Det verkar som många är taggade på en ny bok, så jag ska försöka boka den med biblioteket så snart som möjligt.

Idag har eleverna fått reda på resultatet på matteprovet. Jag har börjat lägga in dem i IST, men inte hunnit med riktigt alla än. De som inte uppnått målen behöver ta hem matteboken och träna på de olika momenten vi gått igenom (se sammanfattningen för att veta vad de behöver kunna). De får sedan göra omprov under studiepasset vecka 39 eller vecka 40.

Jag kommer att påbörja terminens utvecklingssamtal under vecka 40 och samtalen kommer sedan ligga mestadels under tisdags- och torsdagseftermiddagar under ett par veckors tid framåt. Eleverna kommer själva att få förbereda och leda sina samtal, med stöd från mig vid behov. Jag återkommer med tider snarast.

Läxor mm till vecka 39

Lämna in undersökning av stjärnhimlen -NO
Lämna tillbaka boken “Spökskrivaren”

Måndag 25/9
Idrott (inomhus)

Tisdag 26/9
Ty-glosor
Fotografering
Föräldramöte 17.30-19.00
Ev omprov matte kap 1 (alternativt tisdag vecka 40) för de som ej nått målen.

Onsdag 27/9
Idrott (inomhus)
NO-prov “Universum”

Torsdag 28/9

Fredag 29/9
Studiedag

Kommande aktiviteter mm
26/9                   Föräldramöte åk 6
26/9                   Skolfotografering
27/9                    NO-prov “Universum”
29/9                    Studiedag
3/10                     Eng-prov kap 1-4
20/10                  Hkk-prov “Ekonomi”
20/10                  Tyska-prov kap 5-6
23/10                  No-prov “Livets utveckling”
Vecka 44            Läslov
9/11                     Ma-prov 6a-boken del kap 2 + 6b-boken kap 1
15-16/11             Muntliga nationella prov i svenska
21/11                   Studiedag
24/11                   Tyska-prov kap 8-9
28-29/11            Muntliga nationella prov i engelska
30/11                  Eng-prov kap 5-8
4/12 och 7/12   Muntliga nationella prov i matematik
6/12                    NO-prov “Ämnen runt omkring oss”

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *