6c, Veckans info 2023-11-10

Igår hade vi en introduktionslektion till de muntliga nationella proven i svenska. Eleverna fick information om provens upplägg, det övergripande temat, tips vad de ska tänka på vid sitt föredrag och samtal samt vilka grupper de ingår i. De fick också hem tre papper med information som det är bra om ni läser igenom och pratar om tillsammans. På tisdag har eleverna en lektion på 80 minuter där de får uppgiften till föredraget samt får förbereda det genom att planera inledning, mittdel, avslutning samt skriva talkort. Förhoppningsvis är alla friska denna dag. När lektionen är slut samlar jag in talkorten och så får de tillbaka det när det är dags att hålla föredraget. Om man vill får man gärna öva på sitt föredrag hemma kvällen innan provet.

I svenska har vi startat upp gemensam läsning av boken Det finns inga skridskor i öknen. Boken är en ungdomsroman med två huvudpersoner: Fatima som med sin familj flytt från Irak och svenska Sofia som strular och testar gränser. Om hur svårt de har att förstå varandra och om hur de möts trots sina olikheter. De dramatiska händelser som följer kommer att förändra bägges liv.

I NO har eleverna precis avslutat arbetsområdet “Livets utveckling” i biologi och påbörjat ett nytt arbetsområde i kemi som heter “Ämnen runt omkring oss”. De kommer framöver utveckla sina kunskaper om bland annat atomer, molekyler, periodiska systemet, kolet kretslopp och metaller. Arbetsområdet avslutas med prov, onsdag v.48. Därefter blir det teknik och programmering fram till jul.

På måndag kommer Melker Dahl som går sista året på barn- och fritidsprogrammet till klassen för att mellan v 46-50 göra sitt arbetsplatsförlagda lärande hos oss.

Den 12 december är det dags för årets innebandydisco och via länken nedan kommer ni till alla information samt kan göra en eventuell anmälan till deltagande.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p2vA9Kd_DUmjDe2_B7OIyujMjgfy56pGu4y0quk4-lVUQlFZOUFWMzhSVlhRWjUyR0YyTkFKOTBZWS4u

Det har under den senaste tiden varit problem med att alla inte får aviseringar från IST när något nytt läggs in där, som t.ex. resultat och ogiltig frånvaro.  Det verkar i första hand gälla dem som har en gmail-adress. Felanmälan har gjorts. För att inte missa information kan det vara bra att logga in med jämna mellanrum, då bedömningar görs löpande

Läxor mm till vecka 46

Måndag 13/11
Idrott
: inlämning ”Min perfekta vecka”
Idrott

Tisdag 14/11
Förberedelselektion np-svenska
Inget språkval
Läxhjälp

Onsdag 15/11
Svenska: muntliga np-prov (4 grupper)
Idrott

Torsdag 16/11
Sv
: läsa s 18-38 + svara på frågor i läsloggen
Läxhjälp

Fredag 17/11
Svenska: muntliga np-prov (3 grupper)
Fr: prov på den skriftliga förmågan

Kommande aktiviteter:
21/11            Studiedag
24/11            So-prov Hållbar utveckling
24/11            Tyskaprov kap 8-9
27/11+1/12  Muntliga np engelska
29/11            Kemiprov, s.60-73
1/12              Inlämning bilduppgift
5+8/12          Muntliga np matte
14/12            Vetenskapshuset Markaryd
15/12            So-prov Islam

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *