6a, Veckans info 240322

Veckan som gått har präglats av muntliga gruppredovisningar inom temat “Världsdelar, världshav och anpassningar i naturen”. Önskar att ni föräldrar kunde varit här och sett era barns redovisningar! De är helt fantastiska! Vilka proffs! En grupp har fått skjuta fram sin redovisning till efter lovet pga sjukdom/ledighet. I övrigt har vi fått mycket bra kunskaper inför SO-provet på torsdag i vecka 14.  Till SO-provet behöver eleverna framförallt läsa på begreppskort, namngeografi (kunna vilken världsdel platserna finns i), kunna placera ut världsdelarna och världshaven på kartan samt kunna det som står i sammanfattningen i SO-boken.

Under veckan har vi även gjort en mattediagnos i två delar med blandade uppgifter för att se vilka områden som var och en har störst behov av att repetera inför de nationella proven. I slutet av 6a- och 6b-boken finns repetitionssidor inom flertalet områden.

De som var frånvarande i måndags och inte gjorde NO-läxförhöret kommer att få göra de på studiepasset den 9 april. Även de som ska göra “omprov” gör det vid detta tillfälle. Resultatet hittar ni på IST. Det man behöver kunna är begreppen till “Anpassningar i naturen” samt kunna beskriva något djurs eller växts anpassning till sin miljö och berätta om någon växt eller ett djur som hotas av utrotning och anledningen till det.

De sista kulbanorna är nu färdiga och de flesta har även skrivit sin utvärdering. Här kommer ytterligare några filmklipp.

Jag har nu skickat med klassen deras allra sista läsbingo hem!! För att delta behöver de kryssa i minst fem rutor lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Eftersom vi hade några frånvarande publicerar jag en kopia nedan.

Hoppas nu alla får ett bra påsklov och en skön påskhelg!

Läxor mm till veckan 14

Måndag 1/4
Annandag påsk

Tisdag 2/4
Läxhjälp

Onsdag 3/4
Idrott

Torsdag 4/4
SO-prov
Läxhjälp

Fredag 5/4
Språkvalsläxa?

Planerade aktiviteter mm

Vecka 13              Påsklov
Vecka 14               Gruppredovisning “Antarktis och polarklimat” (en grupp)
4 april                   SO-prov “Världen”
9 april                   Läxförhör “Anpassningar i naturen” – komplettering+ frånvarande
17 april                 Nationellt prov engelska del B
19 april                 Nationellt prov engelska del C
24 april                Nationellt prov matematik del B+C
26 april                Nationellt prov matematik del D+E
30 april                Inlämning Hkk-uppgift
2 maj                    SO-prov Religion
7 maj                     Studiebesök i Växjö
10 maj                  Lovdag
20 maj                  LUNE-dagarna, Lund
7 juni                    Lovdag
11 juni                   Besök på Linnéskolan
14 juni                  Skolavslutning

Download (PDF, 232KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *