6a, Veckans info 240412

Under veckan som gått har vi övat inför de nationella proven i engelska och matematik genom att arbeta med frisläppta uppgifter från tidigare prov. Nästa vecka är det dags för proven i engelska. På onsdag genomförs delprov B1 som prövar läsförståelse ( 70 min + instruktion) samt delprov B2 som prövar hörförståelse (45 min+instruktion). På fredag genomförs delprov C som prövar skriftlig förmåga (45 min+instruktion). Det kan vara bra att ha med sig något att äta/fika mellan de två delproven på onsdagen för att få lite ny energi.  Även på fredagen kan de få ha med sig en liten fika som belöning för gott arbete, även om det bara är ett kortare delprov den dagen. Veckan därpå är det dags för proven i matematik. Sedan har vi äntligen tagit oss igenom samtliga delprov!

Nästa vecka börjar eleverna med idrott utomhus, så det är kläder efter väder som gäller! Det kan ju verkligen vara skiftande, som vi har märkt de senaste veckorna.

Idag på eftermiddagen gjorde vi en röjning i elevernas kapprum, där det har varit väldigt stökigt den senaste tiden. Mycket kläder och skor slängs huller om buller på golvet, “upphittatlådan” blir snabbt proppfull och ibland när någon letar efter sina saker så slängs alla grejerna ut på golvet. Det ligger mycket kläder i kapprummet som ingen verkar bry sig om eller sakna och det gör att det blir väldigt svårstädat. Vi bad idag samtliga elever att tömma sina platser och ta med sig alla extra kläder och annat hem. Vi hängde upp alla inneskor på skokrokarna. Allt som sedan fanns kvar samlades in i flera stora sopsäckar. Om det är någon som saknar något eller som inte var på plats idag och kunde ta hand om sina saker så sparas säckarna i ytterligare någon vecka, sedan skänks kläderna till behövande. Hör av er till oss om ni saknar något och vill komma och titta i säckarna.

Läxor mm till vecka 16
Måndag 15/4
Idrott utomhus

Tisdag 16/4
Sociala mentorerna från Linnéskolan minglar runt hos oss från lunch och framåt.

Onsdag 17/4
Nationella prov i engelska (läsförståelse och hörförståelse)
Ta med något att äta/fika
Idrott utomhus

Torsdag 18/4
NO s. 106-109 + begreppskort + gör klart och lämna in häfte med arb.uppg (Fortplantning och befruktning)
SO – s.139 -149? (sidorna står på tavlan)

Fredag 19/4
Nationellt prov i engelska (skriftlig förmåga)
Fika (för de som vill)

Kommande aktiviteter
17 april                 Nationellt prov engelska del B
19 april                 Nationellt prov engelska del C
23 april                 Spanska-prov kap 7 s. 30-31 och kap 8 s. 34-35
24 april                Nationellt prov matematik del B+C
26 april                Nationellt prov matematik del D+E
29 april                 NO-prov Fortplantning och befruktning
30 april                Inlämning Hkk-uppgift
2 maj                    SO-prov Religion
7 maj                     Studiebesök i Växjö
10 maj                  Lovdag
20 maj                  LUNE-dagarna, Lund
22 maj                  KM i friidrott
7 juni                    Lovdag
11 juni                   Besök på Linnéskolan
14 juni                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *