6a, Veckans info 240426

Äntligen är alla nationella prov avklarade! Riktig bra jobbat av alla elever!

Nästa vecka på måndag är det dags för No-prov inom “Befruktning och fortplanting”. Vi ägnade en lektion i torsdags till att repetera det viktigaste och eleverna har även fått ett dokument där det står vad de behöver kunna. Framförallt är det viktigt att kunna begreppen på begreppskorten (samma som de tidigare har haft i läxa och även haft läxförhör på). På måndag rättar jag nationella prov så klassen har vikarie. På NO-lektionen kommer Linnéa, som de känner väl sedan tidigare.

På tisdag är sista dagen att lämna in sitt hemkunskapsarbete. Klassen har även fått en läsläxa till tisdag. Det är ett textutdrag ur boken “Mötet” som jag läst högt för klassen i skolan. De ska svara på frågorna 1-6 i sin skrivbok. Det är viktigt att svara med hela meningar och följa skrivreglerna. Vi kommer sedan arbeta vidare med diskussioner och ytterligare arbetsuppgifter i skolan. På torsdag är det dags för SO-prov. De elever som läser spanska och har fått rött på IST får chans att göra omprov nästa vecka. De kan själva välja  om de vill göra det på tisdag eller fredag. Sedan är det förhoppningsvis lite lugnare på provfronten ett tag framöver.

Den 7 maj planerar vi att åka på studiebesök till Växjö med alla 6orna. Vi tar tåget dit och tillbaka. Det innebär att vi möts upp vid stationen kl.08.00 den dagen. Tåget avgår 08.18. Vi får med oss lunch (baguette, dricka, frukt) från skolan. Eleverna får även ha med fika. Vi kommer att besöka domkyrkan och Utvandrarnas hus, samt ha någon form av aktivitet utomhus. Hemfärden sker från Växjö kl 14.08 och vi beräknas anlända på Älmhults station kl 14.42. Skoldagen avslutas där. Hör av er om ni har frågor kring dagen!

Läxor mm till vecka 18

Måndag 29/4 
Idrott ute
No-prov “Befruktning och fortplantning”

Tisdag 30/4
Sv – läsläxa “Mötet” (stencil), svara på fråga 1-6 i skrivboken
Spanska – ev. omprov (om man fått rött på IST)

Onsdag 1/5
Lediga

Torsdag 2/5
So-prov

Fredag 3/5
Spanska – ev. omprov (om man fått rött på IST)

Kommande aktiviteter
29 april                 NO-prov Fortplantning och befruktning
30 april                Inlämning Hkk-uppgift
2 maj                    SO-prov Religion
7 maj                     Studiebesök i Växjö
10 maj                  Lovdag
20 maj                  LUNE-dagarna, Lund
22 maj                  KM i friidrott
7 juni                    Lovdag
11 juni                   Besök på Linnéskolan
14 juni                  Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *