5a, veckobrev 190906

Imorgon lördag 7/9 kl 10-13 är det dags för årets bokfest på Älmhults bibliotek för alla som har läst fem sommarlovsböcker. Eleverna har fått ett presentkort med sig hem idag och kan då byta det mot en prisbok. Se även inlägg på första sidan på bloggen.

Nästa vecka är det dags för skoljoggen. Onsdagen den 11 september kl 09.15 går startskottet. Vi vill att eleverna kommer till skolan ombytta den här dagen. Det kan vara bra att ha en extra frukt och kanske en vattenflaska med sig. Även i år kan eleverna bidra med en springslant antingen genom att ta med en peng som lämnas till mentor eller genom att swisha ett valfritt belopp till 123-9011263. Pengarna går till ”Clowner utan gränser” och deras tema för 2019 är ”Place for peace – Hjälp barn i krig tillbaka till leken” Senast fredagen den 13/9 vill vi att ni har lämnat ev bidrag.
Mer information kring Clowner utan gränser hittar ni på följande länk: http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/

Denna vecka ska eleverna ha hunnit med att göra klart två uppslag i matteboken s.30-31 samt 38-39. De som inte hunnit alla uppgifter räknar färdigt hemma.

Idag hade vi veckans Grej of the day som handlade om pingviner (svartvita undervattensflygare löd förra veckans ledtråd). Ny ledtråd inför nästa vecka är: Indisk frihetskämpe.

Förra veckan arbetade vi mycket med begrepp på NO-lektionerna. Hur det arbetet gick till kommer ni snart att kunna läsa om i ett eget inlägg här på bloggen.

Läxor mm till vecka 37

Måndag 9/9
Idrott ute
Läxhjälp 14.20

Tisdag 10/9

Onsdag 11/9
Skoljoggen (kom ombytta)
Idrott ute

Torsdag 5/9
NO: 
s. 28-29 om andningen (Kunna förklara hur andningen går, vilka organ som är inblandade och hur de samarbetar med varandra)

Fredag 6/9
Ma: 
gör klart veckans uppgifter s.30-31+ s. 38-39

Planerade aktiviteter
11 september                      Skoljoggen
16 september                      Science Park, Växjö
17 september                      Föräldramöte
26 september                      Studiedag
Vecka 44                              Höstlov
7 november                         Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag
19 december                       Terminsavslutning

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *