Nedbrytare

I No håller vi nu på att avsluta vårt arbetsområde “Naturen på hösten”, där vi har läst om varför träden fäller sina löv, vad nedbrytning är, hur olika växter sprider sina frön och vart olika fåglar tar vägen på hösten.

Klass 4C har studerat vad som händer i ett maskterrarium. Vi fyllde en stor burk med olika lager av grus, jord, sand, torvströ och överst lade vi vissna löv samt några maskar. Burken fick sedan stå mörkt i några veckor. Varje vecka (förutom under höstlovet) studerade vi sedan vad som hade hänt.

image

Vi skrev och ritade sedan i vår arbetsbok. Efter 4 veckor hade nästan alla löv försvunnit ner i jord- och sandlagren och maskarna hade bildat små gångar. Alla lager förutom de två understa hade blandats upp med varandra.

image

Det här inlägget postades i Allmänt, Läsåret 2015/18, NO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.