Vikingatiden

Eleverna i årskurs 4 har jobbat med vikingatiden under några veckor på SO-lektionerna. På bilden fick de sedan skapa bilder med utgångspunkt i vikingatiden.

Alla fick sitta runt ett bord och måla med vattenfärg på ett gemensamt papper. Under tiden de målade lyssnade de på olika sorters musik. När en låt var slut bytte de plats och forsatte måla på kamratens vikingabild. Varje gång de bytte plats spelades ny sorts musik, för att se om musiken påverkade deras skapande. Efter 10-15 minuter fick varje elev välja ut en bild eller del av den stora målningen för att beskriva och berätta sin egen berättelse om vad föremålet på bilden visade för övriga klassen.

image image image

Det här inlägget postades i Allmänt, Bild, Läsåret 2015/18, SO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.