Små whiteboards

Nu har alla elever fått varsin miniwhiteboard som vi kan använda på lektionerna. De kan användas till mycket som t.ex. för att se vad eleverna kan just nu och vad som ska bli nästa steg. Om vi t.ex. jobbar med substantiv och alla får skriva några substantiv på sin tavla så ser läraren direkt om det är några som inte förstått och behöver mer träning.

20160112_081311 20160112_081541

Idag använde vi dem i 4b för att träna på att avläsa tabeller och diagram på matten. Förutom själva svaret skulle eleverna ibland visa hur de tänkte för att komma fram till ett svar och det ledde till att många olika lösningar synliggjordes och diskuterades.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Läsåret 2015/18, Matte. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.