4b läxor och information inför v17

(Klicka på rubriken för att se hela inlägget)

I svenskan är vi nu inne på sluttampen med att skriva instruerande texter. Barnen har skrivit en beskrivning till en skattkarta och en instruktion om hur man kan göra en magisk dryck som man t.ex. blir osynlig av. Dessa instruktioner kommer vi att lite längre fram redovisa för våra fadderelever i 1b.

När det gäller ordklasserna flyttar vi fokus från substantiv till adjektiv och börjar träna på att beskriva saker.

På onsdag och onsdagen därefter kommer Pia Wegendahl Wallin till klassen och gör läsförståelsetest. Dessa test görs i kommunens alla fyror och är en uppföljning till de test vi gjorde i höstas.

I dag har eleverna fått de böcker de kommer att läsa och jobba med i fyra veckor. Vi har nyligen läst Fotoalbumet av Laura Trenter och vi fortsätter nu med ett Trenter-tema, där barnen har fått välja vilken av hennes böcker de vill läsa. Därefter har de delats in i grupper och idag har de själva fått göra en plan över vilka sidor de ska läsa de olika veckorna. De har också gemensamt  fördelat de olika läsuppgifterna sig emellan.

I so är vi klara med religionen för denna gång och har börjat med samhällskunskap och tema Demokrati och samhälle. (Se målen nedan). Vi har redan haft många intressanta diskussioner med bland annat jämförelser om  hur det kan vara att leva i en demokrati respektive diktatur.

GDE Error: Requested URL is invalid

Klicka på rubriken för att se målen.

Idrotten är från och med nu utomhus och barnen kommer att börja träna friidrott inför kommande kommunmästerskap.

I matematiken har vi fortsatt att “bråka” även denna vecka och det har varit uppskattat av eleverna. De har jobbat och jobbat så jag har haft fullt upp med att komma med fler och klurigare uppgifter.

Nya mål i engelska:

GDE Error: Requested URL is invalid

Klicka på rubriken för att se målen.

Läxor v. 17

Måndag: Multiplikation

Senast lämna tillbaka påskrivet matteprov

Tisdag:

Onsdag: No – test vatten och luft

Eng – månaderna (glosboken)

Torsdag: Sv – läsläxa med tillhörande uppgifter

Fredag: Studiedag

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.