4b läxor och information till v 21

Terminen börjar närma sig slutet men eleverna är lika ivriga som vanligt på att lära sig nya saker.

Idag har vi provat på att programmera på elevens val. Det var mycket uppskattat och flera elever ville ha länken så att de kan testa hemma. Det går att göra både via dator och ipad på https://code.org/. Därefter väljer ni “Timmen med kod” och navigerar er via pilarna till vilken bana ni vill programmera.

‘I tisdags var hela klassen på biblioteket och lånade sommarlovsböcker. Dessa kommer att vara kvar i klassrummet ett tag till och tas hem sista veckan på terminen. De elever som läser fem böcker över sommaren kommer att få ett presentkort som de sedan kan byta ut mot valfri prisbok på Älmhults bibliotek. De lämnar in en lista med böckerna som de läst senast den 2 september.

Här i skolan kommer vi att arbeta med sommarlovsböckerna genom att eleverna får välja ut (minst) en av böckerna och skriva lite om den på ett särskilt arbetsblad. När vi samlas efter sommaren kommer de få ge varandra lite boktips och berätta om boken som de gillade bäst för sina klasskompisar.

Vecka 21

Nästa vecka har vi många olika aktiviteter inbokade. På måndag fm ska klassen göra skyltar som ska vara med på vernissage och utställning när kommunen inviger konstverket “Världens hem” den 6 juni. Några i klassen gjorde sådana skyltar inför trafikutställningen vi hade i höstas och någon från projektet Skapande skola har sett dessa och tyckte att vi skulle göra fler och ställa ut dem. Vi har haft en workshop där vi gemensamt spånade idéer till vad det ska stå på skyltarna. Det kommer att bli både skolskyltar som “Se upp för mattesnillen”, “Stör ej rast pågår” och “Se upp! Proven provar dig” till mer kommunala som “Varning för skyltar, annars skyltar du ner dig” och “Varning för babblande politiker”.

tisdag ska vi ha en praktisk matte-dag på Ikea. Vi har lektion som vanligt fram till 9.30 då vi samlas för att cykla till Ikea-varuhuset. Är det någon som inte har cykel får ni meddela mig då jag har plats för fyra elever i min bil. Almin och Simon kommer att cykla med övriga. På Ikea kommer eleverna att få olika matteuppgifter de ska lösa i grupp. Lunchen intar vi på Ikea-restaurangen och det blir köttbullar på menyn. Vi är tillbaka i skolan senast kl 14.00. De elever som har mobil får gärna ta med den till skolan och Ikea. Barnen har fått mitt, Simons och Almins telefonnr och jag har fått deras så vi lätt ska nå varandra vid behov.

onsdag ska klassen tillsammans med no-läraren Linda till Arnolds park och håva. Där hoppas de se och hitta olika djur som de teoretiskt läst om i området “Djurliv i vatten”. Barnen samlas i klassrummet för en kortare genomgång och går sedan gemensamt till dammen. De är tillbaka i skolan till lunch. Fika får gärna tas med.


Måndag: Tillverka skyltar 
Tisdag: Ikea
Onsdag:Håva + fika
Engläxa: Arbetsblad “It is, there is…”
Torsdag: Multiplikationstabell 1-10
Fredag:

Vecka 22
Kommunmästerskap i friidrott 30/5 kl. 9.10 – 14.30

Plats: Linnéskolan

Samling: 8.40 på gräsmattan utanför Linnéskolan. Samling vid portalen kl. 8.10 för de som vill cykla gemensamt till Linné med vuxen.

Skolskjutsbarn kan stiga av vid Linné.

Klädsel:  Idrottskläder, ombytta och klara.

Vattenflaska och fika för de som vill.

Mat: Lunch serveras i Linnéskolans matsal.

Avslut: ca.14.30

Skolskjutselever tar bussen från Linnéskolan. Dagen avslutas med prisutdelning och den kan man hoppa över, om man inte hinner med sin buss.

Övriga tar sig hem på egen hand eller cyklar tillbaka till skolan med vuxen.

Aktiviteter för elever som ej deltar i Kommunmästerskapet

De elever som inte är anmälda till tävlingarna i friidrott kommer att ha utomhusaktiviteter på Klöxhultsskolan under hela dagen.

Klädsel: Idrottskläder, ombytta och klara.

Lunch serveras på skolan.

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.