4b info vecka 23

Det sägs att tiden går fort när man har roligt och i så fall har jag ett av de roligaste jobb man kan ha! Det är svårt att förstå att det är dags för skolavslutning, men värmen  i och utanför klassrummet talar sitt tydliga språk.

I dag hade vi besök av Dario som kommer att börja i vår klass till hösten. Han och hans familj har precis flyttat hit från Tyskland, så i början kommer han att vara delvis med oss och delvis i förberedelseklass för att träna extra på svenska. Även Amelie kommer tillbaka till klassen när höstterminen startar.

Tyvärr (för oss i klassen) kommer Melanie att flytta till Helsingborg, så på avslutningen får vi ge henne en extra kram. Några i klassen föreslog att hon kan pendla till skolan varje dag, eller åtminstone så kan hon bjuda ner oss på skolresa till Helsingborg. I vilket fall som helst vill jag och övriga i klassen önska Melanie ett stort lycka till och hoppas att vi ses framöver.

Även Almin kommer att sluta i klassen och kommer istället att börja studera till mellanstadielärare. Har vi tur kommer han att göra sin praktik hos oss och på så sätt fortsätter vi att hålla kontakt.

I morgon kommer barnen att få hem sina sommarlovsböcker. Tillsammans med böckerna finns en mapp med information om barnens läsutveckling sedan starten av läsåret. Ni hittar även en del annan information kring läsning, lite tips på hur man kan hjälpa sitt barn mm. Det finns även ett arbetsblad med frågor som barnen ska svara på för (minst) en av sommarlovsböckerna och som lämnas in till mig efter sommaren.

På nationaldagen kommer barnens skyltar att vara utställda i Björkparken och vi har fått många positiva kommentarer och ett stort tack från kommunens kulturstrateg för vår medverkan i Världens hem.

På tisdag kl 10.00 kommer alla elever i fyrorna att ha uppspelning för varandra i sina pop-/rockgrupper. Det ska bli spännande att höra vad de lärt sig på den korta tid de haft att träna.

I början av veckan kommer läroböckerna att samlas in. Skulle någon bok mot förmodan ha kommit på avvägar, så kommer den att faktureras.

På torsdag förmiddag ska vi se filmen Pappa polis som bygger på Laura Trenters bok med samma namn. Några av barnen i klassen har läst den i sin läsgrupp nu under våren, så det blir ett bra tillfälle att jämföra bok och film. När man tittar på film passar det bra med fika, så det kommer jag och Almin att servera.

På torsdag eftermiddag är det dags för turnering i multibrännboll för åk 4-5.

Vecka 23

Måndag 6/6   Nationaldag (lediga)

Tisdag 7/6   Uppspelning pop-/rockgrupper  kl 10.00

Onsdag 8/6    6:ornas stafett kl 9.15

Torsdag 9/6   Multibrännboll åk 4-5 kl 12.15-14.00

Fredag 10/6    Skolavslutning: Samling i klassrummet kl 8.00, Avslutningsprogram åk 4-6 i idrottshallen 8.30- ca 9.30, rast 20 min, därefter aktiviteter i klassrummet. Skoldagen slutar kl 11.00 (Lunch serveras endast de elever som är på fritids på eftermiddagen).

Nästa termin börjar den 22 augusti. Övriga läsårstider 2016/17 hittar ni här:

http://www.almhult.se/toppmeny/barnutbildning/grundskolagrundsarskolafritids/sidorsomlankasin/lasarstider.4.40681f1210df5380876800010385.html

Trevlig sommar!

Anette

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.