Uppstartsinformation 5b 22 augusti

Hej!

Äntligen har skolan startat igen och barnen börjar i åk 5!

Detta läsår består klassen av 23 elever och vi välkomnar Amelie Eckerdal och Dario Brajkovic till klassen. Dario kommer till en början att tillbringa del av skoltiden i förberedelseklass.

När det gäller undervisningen kommer jag att vara klassens mentor och ansvara för svenska, matematik, samhällsorienterande ämnen (geografi, historia, samhällskunskap och religion) mentorstid och elevens val. Övriga pedagoger knutna till klassen är:

 Textilslöjd – Carina  Svensson
Trä- och metallslöjd – Christian Nektman
Bild – Marino Valle
Musik – Marino Valle
Engelska – Cecilia Winlund
Idrott – Lars Persson
No – Linda Rosqvist
Speciallärare – Ingegerd Hjert
Fritids – Simon Hansson

 Det är mycket information som skickas hem nu i början av terminen och jag vill be er fylla i och så fort som möjligt lämna tillbaka personbladet med era telefonnummer och mailadresser, så vi kan nå er när behov uppstår. En del barn kommer också att få hem lappar om modersmålsundervisning och undervisning i svenska som andraspråk. Antingen man tackar ja eller nej, ska dessa skrivas under och lämnas tillbaka till mig.

I stort sett all information inklusive veckobrev kommer att läggas ut här på bloggen kloxhult46.vibloggar.nu tillsammans med smått och gott som händer i klassen och på skolan. Information som endast rör klass 5b ligger under menyn Klass 5B och därefter  Veckobrev 5b. Istort sett inga mail eller papper kommer att skickas.

Som vanligt skriver eleverna in läxor och viktiga saker i loggboken.

Frukt och inneskor rekommenderas då det är skoförbud i klassrummet och i korridorer.

Jag kan redan nu bjuda in till föräldramöte som kommer att hållas tisdagen den 27 september kl 18:00 – 19:30.  Ytterligare inbjudan och information kommer inom det närmaste.

Skolfoto kommer att tas den 5 eller 6 september och jag återkommer med exakt tid.

Om ert barn är sjukt måste det varje dag sjukanmälas till skolans expedition telefon 0476-55411 senast kl 7.45. Är en elev borta och inte har beviljats ledighet och inte är sjukanmält kommer vi att som extra säkerhet samma dag kontakta hemmet.

Även i år har barnen elevskåp. Skulle nyckeln på ett eller annat sätt försvinna, fås en ny mot en kostnad på 60 kr.

Lättast att nå mig är via mail anette.nilsson2@almhult.se men om ni vill ringa är telefonnumret till mitt arbetsrum 070-3000 377 och till min privata telefon 072-5718450.

Redan inplanerade aktiviteter:

14  september: Skoljoggen

22 september: Wanås slott

27 september: Föräldramöte

9 november: Uttagning till Vi i femman

V 40 – 41: Simning en lektion

 Mvh

Anette

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *