Uppstartsinformation 5C, 22 aug

Hej!

Äntligen är det dags för ett nytt läsår tillsammans med klass 5 C! Jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta som mentor för klassen och känner mig laddad för en ny termin!

Vi byter klassrum och finns numera i Regnbågens korridor. Det innebär även att vi får större klassrum, bänkar och att varje elev får ett eget skåp i korridoren. Tre önskningar i en! När det gäller elevskåpen får varje barn kvittera ut en nyckel. Skulle nyckeln försvinna kan man få en ny mot en kostnad på 60 kr.

Jag kommer fortsätta undervisa klassen i svenska, matematik, engelska, NO/Teknik.  Anette kommer att vara dubbel med mig i matematik under två lektioner/vecka. I övriga ämnen ser det ut så här:

Textilslöjd – Carina Svensson

Trä- och metallslöjd – Christian Nektman (Birger Peterson är kvar ett par veckor på terminen)

Bild – Marino Valle

Musik – Marino Valle

So – Anette Nilsson

Idrott – Lars Persson

Elevens val – vakant tjänst

Speciallärare – Ingegerd Hjert

Fritids – Dennis Olsson

 Det är mycket information som skickas hem nu i början av terminen och jag vill be er fylla i och så fort som möjligt lämna tillbaka personbladet med era telefonnummer och mailadresser, så vi kan nå er när behov uppstår. En del barn kommer också att få hem lappar om modersmålsundervisning och undervisning i svenska som andraspråk.

Varje elev får även i år en loggkalender, där vi varje vecka kommer att skriva in läxor och viktiga saker på mentorstiden.

Åk 4-6 har i år (med något undantag) gemensam förmiddagsrast mellan 9.20-9.40. Frukt får gärna skickas med och inneskor rekommenderas, då det är skoförbud i klassrummet och i korridorer.

Jag kan redan nu bjuda in till föräldramöte som kommer att hållas tisdagen den 27 september kl 18:00 – 19:30.  Ytterligare inbjudan och information kommer inom det närmaste.

Skolfoto kommer att tas den 5 eller 6 september och jag återkommer med exakt tid.

Om ert barn är sjukt måste det varje dag sjukanmälas till skolans expedition telefon 0476-55411 senast kl 7.45. Är en elev borta och inte har beviljats ledighet och inte är sjukanmält kommer vi att som extra säkerhet samma dag kontakta hemmet.

I stort sett all information inklusive veckobrev kommer att läggas ut på bloggen kloxhult46.vibloggar.nu tillsammans med smått och gott som händer i klassen och på skolan.

Lättast att nå mig är via mail cecilia.winlund@almhult.se men om ni vill ringa är telefonnumret till mitt arbetsrum 070-3000 377 och till min privata telefon 070-6262445.

Redan inplanerade aktiviteter:

14  september: Skoljoggen

22 september: Wanås slott

9 november: Uttagning till Vi i femman

V 40 – 41: Simning en lektion

 

Med vänlig hälsning

Cissi

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.