Veckoinfo 5C 160826

Hej!

Det är härligt att komma igång igen och så roligt att få träffa alla eleverna, men det har varit en intensiv vecka och så här i sommarvärmen fredag eftermiddag är nog både jag och eleverna i behov av lite skön helgledighet!

Under veckan som gått har vi börjat komma igång i de olika ämnen och här kommer lite info om vilka arbetsområden vi startat upp med:

Ma – Stora tal (samt en kort genomgång av temperatur)

Sv – Argumenterande text, Alfabetet

NO – Europas sista vildmark (fjällen)

SO – Norden

Bild – Prova olika tekniker

Musik – Musikens byggstenar, begreppen takt, rytm och puls

Eng – Kap 1-8 (se måldokumentet för mer info)

Mer information kommer framöver. De nya måldokumenten läggs ut efter hand (under fliken klass 5c, måldokument 5c) och där kommer även inom kort en grovplanering över vilka arbetsområden vi kommer att arbeta med under hela läsåret.

Nytt för i år är att vissa läxor i t ex matte och engelska kommer att ges på webben i form av övningar eller uppdrag. I matte kommer dessa läxor att finnas på elevspel.nu. Eleverna har skrivit in i sin loggbok (längst bak under anteckningar) hur de skall göra för att logga in, samt vad de har för lösenord mm. I engelska fortsätter de logga in på studentlitteratur.se och kommer under nästa vecka få tillfälle att aktivera den nya läroboken där. De har kvar samma inloggning som tidigare. Vi kommer att skriva in även den i loggboken under nästa vecka.

Från och med nästa vecka kommer vi att sätt igång med läsläxor. Jag hade planerat att vi skulle läsa Bröderna Lejonhjärta i grupper, men det visade sig att de flesta i klassen haft den som högläsningsbok i åk 3. Ibland blir det inte som man tänkt… då får man göra om. Nu har jag en ny bok på gång som jag ska presentera nästa vecka.

Läxor mm till vecka 35

  • Mån 29/8
  • Tis 30/8     Idrott
  • Ons 31/8    Ma – elevspel, SO- nordiska länderna + huvudstäderna
  • Tors 1/9     Idrott, Eng – träna på att läsa en av texterna på s 6-7. Repetera månaderna s. 65 (i classbook) Bibiliotekstid – Lämna tillbaka sommarlovsböcker.
  • Fre  2/9      NO – läs s. 8-9. Kunna: 1.Var fjällen finns 2. Berätta kort om växtzonerna fjällnära barrskog, fjällbjörkskog, kalfjäll 3. Berätta om hur sommaren/vintern är på fjället.

Fotograferingen är nu bokad till måndag em 5/9. Jag vill också påminna om att lämna in personbladet så fort som möjligt.

Njut av det härliga vädret!

Cissi

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.