5a, Veckoinfo 20160909

Hej!

Veckorna går med rasande fart. I tisdags var det fotografering. Vid detta tillfälle så fick klassen ta ett spexkort. Detta kort kommer man att kunna se när man loggar in på sin personliga fotosida.

Många har varit flitiga i sommar och läst flera böcker. Belöningen var att få hämta en bok, på det stora biblioteket. Många har redan gjort detta, men skickar en påminnelse till de som fortfarande har kvar sitt presentkort.

Snart är det dags för föräldramöte. Det blir tisdagen den 27/9 och mer information och om anmälan finns nedan.

Nästa vecka är det dags för den årliga Skoljoggen. KIF tillsammans med idrottslärare arrangerar detta på Klöxhultsskolan. KIF arrangerar även ytterligare aktiviteter, så som fotbollsresor, idrottsresor och besök i Hestra. Vår representant till KIF är Hannes BP. Mer information om Skoljoggen finns här nedanför.

Utöver KIF har vi även ett elevråd på skolan. Detta består av representanter från varje klass åk 4-6 och Karlavagnen (D-enheten). I klassen kommer vi regelbundet ha klassråd och sedan tar vår representant med sig frågor och information till elevrådet, som träffas ungefär en gång i månaden. Syftet med elevrådet är att eleverna ska känna sig delaktiga och ha inflytande i den dagliga verksamheten på skolan. Evelina är klassens ordinarie representant och Alva är ersättare.

Vi har också fritidsråd där de som är inskrivna på fritids har möjlighet att ha inflytande över olika aktiviteter, disco, basaren och så vidare. Där är Ellen och Tilda E klassens representanter.

På elevensval samt tjej- och killgrupp har klassen tillsammans med Katta jobbat med bland annat olika fyrahörnsövningar, ”vad tycker jag” och ansiktsmassage. De har fått svara enskilt på olika frågor t.ex. hälsar du när du möter någon i korridoren? Frågar du när det är något du inte förstår? Eller tjuvtittar du när du ska blunda?

Efter en testvecka med den nya funktionen klassuppdrag på studentlitteratur.se (engelskaläxan) hoppas Cissi att allt ska fungera. Nu testar vi med ytterligare ett uppdrag till nästa vecka och så håller vi tummarna att allt flyter på som det ska. Den här gången tränar vi lite stavning av de ord/uttryck som eleverna övade betydelsen av till den här veckan. De som har lätt för stavning får gärna utmana sig själva genom att även träna stavningen av “bonusorden” och de som tycker det är svårt kan välja ut några ord att bli riktigt säker på och sedan jobba mer med att lära sig betydelsen av “bonusorden” istället. Instruktioner och förslag på alternativa övningar finns tillsammans med uppdraget.

Varje onsdag kommer jag att försöka genomföra en ”Grej of the week”. Veckans ”Grej” fick ledtråden ”Färgfenomen på natthimlen”. Låt gärna ditt barn berätta mer om detta hemma. Nästa veckas grej kommer att handla om ”norrman längst i söder”.

 

Läxor v. 37

Måndag; idrott

Tisdag;

Onsdag; Skoljoggen,
Ma – uppdrag på elevspel

Torsdag; Sv – Läsa Kensukes rike, kapitel 5-7 och uppgifter
Eng – Klassuppdrag på Studentlitteratur

Fredag; Ma – diagnos
So – träna begrepp

Övriga planerade aktiviteter:
* 20/9, Besök på Wanås slott
* 26/9, Studiedag
* 27/9, Föräldramöte
* v. 40-41, simning vid ett tillfälle
* 9/11, Uttagning till Vi i Femman

GDE Error: Requested URL is invalid

Download (DOCX, 22KB)

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.