Veckoinfo 5c 160909

Hej!

Jag vill hälsa alla föräldrar välkomna till föräldramöte tisdagen den 27 september, se inbjudan:

GDE Error: Requested URL is invalid

Efter en testvecka med den nya funktionen klassuppdrag på studentlitteratur.se (engelskaläxan) hoppas jag att allt ska fungera. Nu provar vi med ytterligare ett uppdrag till nästa vecka och så håller jag tummarna att allt flyter på som det ska. Den här gången tränar vi lite stavning av de ord/uttryck som eleverna övade betydelsen av till den här veckan. De som har lätt för stavning får gärna utmana sig själva genom att även träna stavningen av “bonusorden” och de som tycker det är svårt kan välja ut några ord att bli riktigt säker på och sedan jobba mer med att lära sig betydelsen av “bonusorden” istället. Instruktioner och förslag på alternativa övningar finns tillsammans med uppdraget.

På skolan har vi ett elevråd som består av representanter från varje klass åk 4 – 6 samt Karlavagnen (särskolan). Vi i klassen har klassråd regelbundet och sedan tar vår representant med sig frågor och information till elevrådet, som träffas cirka en gång i månaden. Syftet med elevrådet är att eleverna ska känna sig delaktiga och ha inflytande i den dagliga verksamheten på skolan. Elias är klassens ordinarie representant och Hayat är ersättare.

Skolan har också en idrottsförening, KIF, där Alicia och Linnea är med i styrelsen. KIF organiserar bland annat skoljoggen, sexornas stafett, skidresa till Hestra och hockeyresor.

Vi har också ett fritidsråd där de som är inskrivna på fritids har möjlighet att ha inflytande över olika aktiviteter, disco, basaren och så vidare. Vi kommer att ha ett rullande schema med representanter för klassen (bland de elever som går på fritids).

Nästa vecka är det dags för skoljoggen. Nytt för i år är att det finns möjlighet att swisha en springslant. Mer info hittar du här:

Download (DOCX, 22KB)

Läxor mm till v 37

  • Måndag 12/9    Skänka springslant (frivilligt)
  • Tisdag 13/9       Idrott, Ma – 4 st problemlösningsuppgifter på stencil, visa din lösning med hjälp av att rita en bild eller göra en tabell och prova dig fram. Lösningarna diskuteras sedan i smågrupper på lektionen.
  • Onsdag 14/9     Skoljoggen – se info ovan, SO-omläxa (gäller endast ett fåtal elever)
  • Torsdag 15/9    Idrott, Eng – nytt uppdrag på studenlitteratur.se, Sv – läsläxa Kensukes rike samt tillhörande uppgift i läsloggen (skrivboken)
  • Fredag 16/9

Övriga planerade aktiviteter:

  • Besök på Wanås slott 22/9
  • Studiedag 26/9
  • Föräldramöte 27/9
  • Uttagning till Vi i femman 9/11
  • Simning under en lektion v.40-41

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.