5c, veckoinfo 161005

Hej!

Nästa vecka kommer vi att få besök av Carro skyddsängel. Besöket var planerat redan i åk 4, men tyvärr ställdes in p g a sjukdom. Eleverna i klassen har sedan dess frågat mig åtskilliga gånger när hon ska komma och nu är det äntligen dags, onsdagen den 12 oktober kommer till vår klass under förmiddagen. Inför det planerade besöket i årskurs 4 skickades det ut ett kort informationsbrev som jag bifogar nedan.

Download (PDF, 242KB)

Nästa vecka är det åter simning, denna gång på tisdagen efter lunch. Eleverna cyklar från skolan kl 12.25.

På tisdag kommer klassen ha matteprov på de två första kapitlen i boken (stora tal och geometri). Repetitionsuppgifter finns på s 154-155 och i slutet av varje kapitel finns en sammanfattning som kan vara bra att gå igenom (s. 37 resp s.65) som förberedelse och repetition.

Jag passar även på att tipsa om en sida för de som har tyckt det varit lite krångligt att lära in multiplikationstabellen: http://www.mattesmedjan.se/spel/multix.php

Påminner även om att eleverna har tillgång till inlästa läromedel på inläsningstjänst https://www.inlasningstjanst.se/webtext/start.html . Deras inloggningsuppgifter finns längst bak i loggboken.

Här kommer lite info från KIF. De som önskar vara med betalar in medlemsavgiften på 20 kr senast onsdag 12/10:

 

  • Måndag 10/10     Klassråd
  • Tisdag 11/10         Simning (cykel, hjälm, badkläder), Matteprov kap 1+2
  • Onsdag 12/10       Besök av Carro skyddsängel, Medlemsavgift till KIF (för de som önskar vara med)
  • Torsdag 13/10      Elevråd, Idrott, Sv – läsläxa (ca 40-50 sidor i Petrus Dahlin-bok)
  • Fredag 14/10        NO – s. 30-31 +anteckningar (Veta var i kroppen hjärtat sitter, veta vilka uppgifter hjärtat, lungorna och blodet har och hur de samverkar, veta vad blodet består av. Begrepp att kunna: artär, ven, kapillär, röda och vita blodkroppar, blodplättar, blodplasma, puls, syresatt, syrefattigt)
Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *